ABD’nin DOSTLUĞUNDAN ÇOK ÇEKTİK, BİRAZDA DÜŞMANLIĞINI GÖRELİM BAKALIM

Yazar -

ABD’nin DOSTLUĞUNDAN ÇOK ÇEKTİK, BİRAZDA DÜŞMANLIĞINI GÖRELİM BAKALIM

Rusya da atasözü gibi şöyle bir söz vardır. “İngiltere düşmanınsa, bir kere düşüneceksin. Eğer dostunsa iki kere düşüneceksin.” Yani İngilizlerin dostluğunun, düşmanlığından daha beter, daha tehlikeli olduğunu söylüyor adamlar. İngiltere öyle de sanki ABD farklı mı? O daha da beter, daha da kalleş, daha da güvenilmez. Zaten ABD’de İngilizlerle aynı familyadan, aynı kültürden geliyor.

Şuanda bizim hapishanelerimizde, bildiğim kadarıyla 3 tane ABD ajanı tutuklu vaziyettedir. (Belki de daha çoktur da) bir tanesi Adana İncilik üstünden arada bir çıkıp PKK’lılarla buluşurken enselenmişti. Bir diğeri İzmir’de bir kilise papazıdır, oda hem PKK’lılarla hem de FETÖ’cülerle ileri boyutta ilişkideyken yakalanmıştı. (Hani ABD başkanı “papazı verin” dediğinde Erdoğan “sizde bize Pensilvanya’daki papazı verin, verin papazı, alın papazı demişti ya) üçüncü ajan ise bizatihi ABD elçiliğinde çalışan ve 15 Temmuz darbe girişimini organize eden ekip de görev alan bir satılmış. İşte sonuncusu ABD’nin çok ağına gitti ve Türkiye’den ABD’ye gidişleri yasaklandı. Yaa beyavu “ABD gibi azılı bir haydutun itine nasıl dokunursun?” onu demek istiyor zorba. “benim köpeğime kimse dokunamaz” demek istiyor. Bir arkadaşım var “1962’ler asteğmen öğretmen olarak Tunceli’de askerliğimi yapmıştım. Bizim okulda iki de ABD’li barış gönüllü vardı?” Diyor. “ABD’li barış gönüllüsü?” pis fitneciler. Barış ha? Ulan siz “barış” diye diye nice canlara kıydınız, nice ülkeleri yok ettiniz” ha birde taşeron kullanıyorlar ya. Mesela Almanya gibilerini. Onlarında bazı ajanları yakalanmıştı, büyük ada da, falan, onlarda zırlayıp duruyorlar “Barış gönüllüsü gazetecimizi hapsettiniz” gibi sızlanmalarla. Tüm haydutlar ve zorbalara ilan olunur. Artık bu ülke satılmışların ve sizin itinizin ve köpeğinizin cirit atacağı bir yer olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Yavaş yavaş köpeklerinizi bu ülkeden alın gidin.

2016 Temmuz darbesi başarısızlığa uğratılınca, bir Rus ileri geleni bizimkilere şöyle diyor “siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Siz öyle bir şey yaptınız ki, bugüne kadar hiç yenilmeyen NATO’yu yendiniz. ABD’yi rezil ettiniz. ABD bunun intikamını sizden mutlaka alacaktır. Bizimle işbirliği yapın.” Rus doğru söylüyor. ABD evcil bir hayvan gibi Türkiye’yi çekip çevirmeye alışmıştı. Ne zaman biraz yoldan çıksak ipimizi çeker, darbe yaptırır, beğenmediklerini de astırırdı. Yassı ada mahkeme reisi Salim Başol Menderes ve arkadaşlarına “sizi buraya gönderen irade böyle istiyor” dediği “İREDE” ABD iradesiydi. Nitekim beğenmediği (7200) yedi bin iki yüz subayımızı mecburi emekli ettirmişti, ne zaman? 1961’de, 1960 27 Mayıs alçak darbesini de ABD yaptırmıştı. 1980 darbesini de ABD yaptırdı. ABD elçisinin “bizim çocuklar başardı” sözü meşhurdur. Son darbe teşebbüsüyle rezil olduklarında ve Türkiye’deki darbeci subaylarda tutuklanınca bir ABD’li önemli subay “iş birliği yaptığımız bütün subaylar gözaltına alındılar” diye yakındıydı.

 

ABD’nin dünyaya bakışı masalda olduğu gibidir. Hani anlatılır ya “Aslan, kurt ve tilki ava çıkmış. Bir yaban eşeği, bir yaban koyunu, bir de tavşan avlamış. Şöyle ortaya koymuşlar. Aslan, kurda hadi şunları taksim et demiş. Kurt eşek kralımızın, koyun benim, tavşanda tilki kardeşimizin, dediğinde aslan kurdun, bir pençe de belini kırmış. Kurt kenarda can çekişirken, aslan tilkiye dönmüş, sen taksim et. Tilki efendimiz koyun sabah kahvaltınız, eşek öğle yemeğiniz, tavşanda gece uykuluğunuzdur. Aslan aferin, sen nereden öğrendin böyle adaleti taksimi? Tilki henüz can çekişen kurdu göstererek bundan demiş. Herkesin ABD menfaatlarına çalışması mecburidir. Yoksaaa? İşte ABD böyle bir şey şimdi biz ne yapacağız? Erdoğan’ın peşinde duracak mıyız? Saygılarımla  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:36 tarihinde yazdırılmıştır.