İÇKİ, KUMAR VE ŞEYTAN KENDİSİNİ SAVUNANI MÜKAFATLANDIRIR

Yazar -

İÇKİ, KUMAR VE ŞEYTAN KENDİSİNİ SAVUNANI MÜKAFATLANDIRIR

Şöyle bir fıkra vardır. Yazımıza onunla başlayalım. Her yerde herkes şeytanın aleyhinde konuşuyormuş “şeytan şöyle kötü, böyle kötü. Bize şeytan kötülük yaptırdı, falan filan…” Adamın birisi şeytana bu kadar saldırılmasına itiraz etmiş ve şeytanı savunmuş. Tabi şeytanda bu adamın kendisini savunmasından çok memnun olmuş ve bu yeni dostunu mükafatlandırmaya ona bir iyilik yapmaya karar vermiş. Adam bir gece uyurken rüyasına girmiş. Şeytanın dostu rüyada çok sıkışmış büyük tuvaleti gelmiş “Nereye yapsam” diye düşünürken, şeytan imdadına yetişmiş ve ona bir hela göstererek “şuaraya yap” demiş. Adam şeytanın gösterdiği yere ihtiyacını giderdikten ve rahatladıktan sonra dostuna teşekkür etmeyi de unutmamış. Hem de “işte görüldüğü üzere şeytan öyle söylendiği gibi kötü birisi değilmiş” diye düşünmüş.

Sonra uykudan uyandığında birde ne görsün, külot, pijama, yatak berbat olmuş. Meğer altına yapmış. İşte şeytanın dostluğu ve iyiliği de böyle olur. İÇKİNİN, İYİLİĞİ DAHA DA REZİLCEDİR.

Son günlerde televizyon ve gazeteleri fazlaca işgal eden bir olay var. Ne zaman haber dinlesem bundan bahis geçiyor. Olay şu “Emrah Serbes” adındaki bir kişi ne iş yapar, neden bu kadar meşhurdur? Ben bilmem çokta lazım değilde bazen böyle “ekzantirik” işlere kafayı takıyoruz. Adam kafayı iyice çekmiş. Sonrada lüküs arabasıyla sürat yaparken bir otomobile arkadan vurmuş. Vurduğu araçtakilerden üç kişinin ölümüne sebep olmuş. Herhalde biraz zengince olmak var. Yanındaki suçu üstlenmek istemiş ama nafile olay anlaşılmış falan filan. Böyle olaylar çok oluyor da, yani vakayı adiden de bana hayret veren kısmı daha önceleri içkiyi savunurma niyetteki internet mesajlarıdır. Ülkemiz aleyhindeki gösterilerde ön saflarda bulunan bu adam “iyi bir içki savunucusuymuş meğer. Eh hiç içki savunulur da içki bu iyiliğin altında kalır mı? Şimdi bu kazanın sonunda kaç yılla yargılanacak kim bilir. Çünkü “içki var, yalan beyan var suçu saklama gayreti var. İçmenin en iyi karşılığı budur. Ya da “rezil olmak yani çamura yatmak, kavga etmek, karakolda sabahlamak, hastanede ayılmak” Bunlar ufak tefek mükafatlardandır. Birde içkiyi içip içip evine gidip yatanlar var. Ben bunlara “içkinin hakkını vermeyenler” diyorum. Yahu o içkiyi içtikten sonra “kavga etmezsen, çamura yatmazsan, karakola hastaneye gitmezsen” ne anladık o sarhoşluktan?

Hiç unutmam, uzun yıllar önceydi. Bir akşam karanlığında şehrimiz Akbank karşısındaki bir dükkanda yağmura tutulmuş “dinse de gitsek” diye kapıda bekleşiyorduk. Tam karşımızda da bir meyhane vardı. Bir garson bir adamın arkasından tutmuş yavaş yavaş onu kapıdan çıkardı hafifçe ileriye doğru itiverdi. Adam sendeleyerek birkaç adım yürüdü. Oradaki bir ağaca tutundu. Ayakta duramayacak kadar sarhoş yavaş yavaş bacakları kıvrıldı ve devrildi. Sokağa aykırı bir şekilde uzandı. Yukarıdan gelen su onun gövdesinde şöyle küçük bir baraj oluşturdu. Biz birkaç kişi olayı seyrediyorduk içimizden birisi adamı tanıdı “gidip çocuklarına haber vereyim” dedi koşarak gitti. Çocukları biraz sonra bir taksiyle geldiler. Adamı otomobilin bagajına ayakları dışarı gelecek şekilde koydular, gittiler. Ertesi günü öğrendim ki ÖLMÜŞŞŞ. Yahu bir insan yaratılanların en şereflisi insan bu seviyeye düşmeli midir? Onun için içki ve içkiyi savunanlar insanlığın düşmanıdırlar.

Şu CHP’nin Çanakkale Şehitliği’ndeki alem yapışlarını hatırlarsanız değil mi? Şehitlikte içip içip oynamak? Ertesi günde parti görevlileri tarafından “içmeyin, içmeyin” diye anons etmek. CHP’li bir vekil aynı zamanda da genel başkan yardımcısı televizyonlara çıktı “içki haram değildir günah değildir…” diye kendilerini savunduydu. (O hangi dinden acaba? Zira bizim dinimizden olmadığı kesindir. Çünkü bizim dinimize göre, yani Müslümanlıkta içki haramdır.)

 

Gazetelere yansıdığına göre o vekil fazlaca içipte kafayı iyice bulunca saat ikide genel başkanın çadırına gitmiş korumalar “Bu saatte görüşemezsin” dediklerinde de kavga etmiş, işi zor örtbas etmişler. Rezillik dedik ya “içki kendisini savunanı mükafatlandırır.” Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 13:09 tarihinde yazdırılmıştır.