MUSTAFA AKBULUT VE LÜLEBURGAZSPOR

Yazar - Metin Dikener

MUSTAFA AKBULUT  VE LÜLEBURGAZSPOR

 

Rahmetli Doğan Vardarlı’nın Başkanlığı bırakmasıyla Lüleburgazspor bir başkan arayışına girdi. Öyle ya başkan seçilecek, kendisi ile beraber çalışacak yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. Lüleburgazspor, yeni başkan ve yeni yönetimi ile yoluna devam edecek. İşte bu soru çok önemliydi. Zira Lüleburgazspor üyeleri başkanlık için bir tek isim belirledi. O, tüm Lüleburgazspor taraftarlarının istediği, arzu ettiği isimdi. O, Doğan Vardarlı’nın yanında ikinci başkan olarak görev alan Lüleburgazspor adına tüm girişimlerin, doğru işlerin içinde yer alan tecrübesi, bilgisi ile Lüleburgazspor taraftarlarının da sevgisini kazanan Doktor Sn. Mustafa Akbulut idi. Rica edildi, sen başkanlığa değil, herşeye layıksın, seni çok seviyoruz. Kulübün başkanı olarak görmek istiyoruz dendi. Aslında bu kendisi adına zor bir karardı. Yine de kimseyi kırmak istemediği için, peki dedi. Bu ‘peki’ kelimesi Lüleburgazspor taraftarlarını çok sevindirdi. Tamam herşey çok güzelde sabit bir geliri olmayan, gideri çok olan profesyonel bir kulüpte başkanlık yapmak her baba yiğidin harcı değildi.

Sn. Mustafa Akbulut, profesyonel bir kulüpte maddi ve manevi yaşanan tüm zorlukları gayet iyi biliyordu. O kulübün geçen sene ikinci başkanı değil miydi? Görevi kabul ederken ilk demeci Lüleburgazspor olarak hem maddi zorluğu hem de sahada rakiplerimizi yeneceğiz. Bu sözler Onun tek kelime ile çalışmasını hırs ve azminin güzel bir göstergesi idi. Yeni futbol sezonu için yerinde ve doğru transferler yapılarak liglere girildi. Lüleburgazspor, ligte oynadığı resmi lig maçlarında istenen, arzu edilen neticeleri alıyor, taraftarlarda tribünleri dolduruyordu. Tamam bu durumdan herkes memnun idi. Lüleburgazspor’da başarılı bir şekilde çok çalışarak taraftarların arzu ettiği, beğenilen neticeye giden bir takım kuran, ligte istediği neticeler alan, futbolculara zamanında maaşları ve galibiyet primleri ödenen bir kulüpte tabiki herkes memnundu. Tüm bu başarılara rağmen memnun olmayan bir tek kişi vardı O da Lüleburgazspor başkanı Dr. Mustafa Akbulut’tu. Bu gerçekten hayret edilecek bir durum değil mi? Bu sorunun cevabını da yine kendisi veriyordu; ‘’ Sevgili arkadaşlar, benim Lüleburgaz halkına özveri ile hizmet ettiğim zaten çok önemli bir görevim var. Bana başkan olurken, tüm taraftarlar olarak senin yanındayız diyen kurum, kuruluş ve kişiler nerede? Ben tüm bu yokluğa ve zorluğa rağmen vazifem bitene kadar yine Lüleburgazspor’un yanında ve emrinde olacağım.’’ Başkanımızın bu sözleri kulüpte yaşanan gerçekleri yansıtıyordu. O, görevini yılmadan fevkalade bir çalışma ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Bir gün oturup kendisi ile konuşuyorum, O Lüleburgazspor’da yaşadığı zorlukları dile getirdi. Ben başkanım yönetime istersen bir iki takviye yapalım dedim. O, tamam dedi. Bana bir iki isim söyle? İsim söylemeyi bırak başkanıma bu konuda cevap bile veremedim. Yıllar geldi, geçti. Sn. Mustafa Akbulut profesyonel bir kulüpte takımı, zorluğu ve yokluğu yenerek ligte bıraktı. O, görevini en iyi yapan başkanlar arasında yerini aldı. Sezon bittiğinde Lüleburgazspor taraftarları ‘Başkanım, bizi bırakma görevine devam et’ dedi. Ama o sezon boyu yaşadığı üzüntüleri ve sıkıntıları hiç dile getirmedi ve belli etmedi. Sevilen, sayılan ama asla unutulmayan başkanlar arasında idi.

 

Geçmişteki yaşanan hatıralar bir kere daha dile geldi. Şu köşeden Sn. Mustafa Akbulut’a sağlıklı nice nice yıllar diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 20:56 tarihinde yazdırılmıştır.