Biz Atamızın Adem Baba olduğunu anlattık şimdide siz maymun olduğunu anlatın

Yazar -

Biz Atamızın Adem Baba olduğunu anlattık şimdide siz maymun olduğunu anlatın

Hükümetin yeni uygulamalarından biriside okul kitaplarındaki Darvin Teorisi’ni terk etmek olmuş. Yani Darvin’in “insanların atası maymundur. Gelişerek insana dönüşmüştür” görüşü milli eğitim Bakanlığı’nca terk edilmiş yerine “insanlığın atası Adem Babamızdır” ibaresi konulmuş. Sol cenahta yine kıyamet koptu “vay milli Eğitim bilimsellikten uzaklaşmışta, çağdışılıkmış ta karanlığa gidiyormuşuz da, bilimsellikten uzaklaşan eğitimle yeni icatlar olmazmış ta, gericilik v.s.” Şu solcu boş teneke gürültüsünü dinledim, dinledim de düşünüp geriye doğru baktır, yahu bir asra yakındır “dedemiz maymundur” eğitimi yaptınız da hangi bilim adamını yetiştirdiniz? Ne icat ettiniz içki ve bacak kültüründen başka ülkeye ne getirdiniz? “Sizler ve sizin gibi düşünen öğretmenler bütün eğitim yılında evlatlarımıza atamız maymundur dedi, bizde eve gelen çocuklarımıza hayır evladım bizim atamız Adem Babamızdır dedik.

Bundan sonra öğretmenler, atamız Adem babamızdır diyecek. Sizde eve gelen çocuklarınıza düzeltir, hayır atamız maymundur derseniz, ödeşiriz.”

Ha bırakın birde şöyle bir sonuç ortaya çıktı. Atalarının, babalarının maymun olduğuna inananlar ayrı bir siyasi güç oluşturdular ve bu ülkenin kalkınmasıyla ilgili her teşebbüse karşı çıktılar. Mesala köprü yapılsın dendiğinde hepsi birden “hayır yapamazsın” dediler. Baraj yapılsın dendiğinde aynen “hayır olmaz” dediler. Santral, havaalanı, tünel, uçak velhasıl Türkiye’nin ilerlemesine katkı sağlayacak ne kadar girişim eser ve teşebbüs varsa hepsine de atalarının maymun olduğunu söyleyenler karşı çıktılar. Anlayacağınız bunlar maymun ya öyle olduğuna inanıyorlar ya Türkiye’nin de baştan sona maymunların yaşama şartlarına uygun tabiat ortamında kalmasını istiyorlar. Elektrik, yol, köprü, uçak, baraj olmasın. Saptan samandan evler olsun insanlarda maymun gibi yaşasın. Birde utanmadan sıkılmadan pişkince “biz ilericiyiz, çağdaşız, aydınız” demezler mi? İnsanı çatlatır bunlar canım.

Şunu da iyice anlatalım, Türkiye’de yapılan yolları barajları, santralleri, havaalanlarını, atalarının Adem baba olduğuna inanan inançlı ve imanlı insan soyundan gelenler yapmışlardır, hem de maymunun çocuklarının itirazına engelleme teşebbüslerine rağmen.

Bundan sonra okullarımızda çocuklarımız atalarımızın Adem baba olduğunu öğreneceklermiş çok iyi olacak. Böylece insan neşeli çoğalacak, kalkınmamızın önündeki maymun soyluların engelleri azalacak daha aydınlık günler gelecek daha çağdaş ve ilerici bir Türkiye’ye kavuşacağız.

Bir maymun torunu ne kadar ilerici, aydın, çağdaş olabilir ki?

BİRDE CİHAD KELİMESİ VAR

 

Buda çok tartışıldı. Yeni ders kitaplarında “CİHAD” sözcüğünün de manası açıklanıyormuş. “Vaay okullarda cihatçı mı yetiştireceksiniz?” Tamam, bu CİHAD kelimesini iyice öğrenmeliyiz. Peygamberimiz Uhud Savaşı’ndan dönüşte “Şimdi küçük cihatdan büyük cihada gidiyoruz” demiştir ve izah etmiştir “Büyük cihad kendi nefsimizle olandır.” Ülke savunması için yapılan her faaliyet cihaddır da birde şu cihaddır, ülkeye hizmet etmek CHP’nin engellemelerine direnmek “yaptırmam” dediklerinde bir taraflarınızı da ayırtsanız yapacağım” demek ve ülkeyi kalkındırmak CİHAD’ın en alasıdır. Saygılarımla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:04 tarihinde yazdırılmıştır.