YÜCEL SEÇKİNER

Yazar - Metin Dikener

YÜCEL SEÇKİNER

Sevgili Hocamız Sn. Yücel Seçkiner, yaşam içerisindeki tüm anılarını yazdığı bir kitapta toplamış. Bence çok iyi de yapmış. En güzel günlerini Üst Teğmen olarak Ankara Jandarma gücünde geçirdiğini bunu da zevkle dile getirdiğini zannediyorum. Ankara Hava gücünde sivil olarak futbol oynuyorum. Grubumuzda şampiyon olduk. Ankara şampiyonluğu için diğer grup şampiyonu Jandarma gücü ile oynadığımız her iki maçta da berabere kalarak birbirimizi yenemedik. Son final maçında 19 Mayıs Stadında, tribünlerin ful olduğu maçta Jandarma gücüne 1-0 mağlup olduk. Ankara şampiyonluğunu kaybettik. Oysa ne hayaller kurmuştuk. Türkiye amatör kümeler şampiyonu garanti oluruz diye düşünüyorduk. Zira süper bir kadromuz vardı. Fakat olmadı... olmadı…

İki hafta sonra spor odasındayım. ‘’12. Üst ana jet Komutanı Coşkun Paşa seni makamında bekliyor.’’ Askeri elbiselerimi giydim ve gittim. Paşanın misafiri Sn. Yücel Seçkiner’di. Coşkun Paşa, ‘’Hava gücünü, Jandarma gücünde başarılı bir şekilde temsil edeceksin’’ dedi. Aynen öyle oldu. Jandarma Genel Komutanlığında tam 3 ay kaldım. Türkiye Amatör kümeler şampiyonasında Jandarma gücü formasını giydim. Hocamız, Sn. Yücel Seçkiner idi. Süper ligi aratmayacak bir kadro oluşmuştu. Bir iki futbolcu mu? Kalede A Milli takımımızın  kalecisi Eskişehirspor’lu Mümin, Bursaspor’lu Ümit Milli santrafor Vahit, Amatör Milli takımı kaptanı Feriköylü Halil, İstanbulspor’lu Kemal, Galatasaray’lı Erdal gibi daha nice süper isimler… Karşılıklı oynadığımız tüm takımları teker teker eledik. Finale çıkacağımız son maçta Düzcespor karşısında saha içi olaylarından maçı bırakmak durumunda kaldık. Ve dolayısıyla elendik.

 

Sn. Yücel Seçkiner ile ağbi kardeş gibiydik. Mütevazi bir yapıda idi. Ben atletim ama böyle güçlü bir takımda Teknik Direktörüm derdi. Albay rütbesiyle emekli olurken, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğüne getirildi. Öyle ya hayatı spor içerisinde geçmişti. Daha sonraki yıllarda Anavatan Partisi Ankara Yenimahalle bölgesinden Milletvekili seçildi. Kabinede Gençlik ve Spor Bakanı olarak tebriklerimizi kabul etti. O gün bugün geçen yıllar sevgi ve saygımızı bitirmedi. Ben de hatıralarımı yazsam üç ay Ankara Jandarma Gücünün formasını başarılı bir şekilde giydim, hocamız Sn. Yüce Seçkiner derdim. O üç ayın bir ömre bedel olduğunu gördüm. Sn. Yücel Seçkiner Hocama sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 03:44 tarihinde yazdırılmıştır.