RAMAZAN AYI VE TİCARET ODASI

Yazar - Metin Dikener

RAMAZAN AYI VE TİCARET ODASI

Ramazan ayı oruç tutularak, ibadet yapılarak, zekat dağıtılarak kutlanan kutsal ve bereketli bir aydır. Birçok kurum ve kuruluşlar iftar yemeği vererek bunu daha da anlamlı bir hale getirmektedir. Oruçlu olarak böylesine güzel iftar davetlerine katılmak en doğrusu ve en güzelidir. Zaten iftarın gerçek anlamı budur. Ramazan ayı gerçekten sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşmadır. İhtiyacı olanları kollama bir nevi kazancının zekatınıda verme ayıdır. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendi üyelerimize ve davetli misafirlerimize iftar yemeği veriyorduk. Aslında onların iftar yemeği vermesi gerekirken böyle durumdaki üyelerimize iftar yemeği vermemiz ve bunun için büyük para ödememiz yanlışların en büyüğü idi. Tarafımdan da tenkit edildi. Sonra doğru karara varıldı. Sevgili Başkanımız Sn. Naci Çarıkçı, Meclis başkanımız rahmetli Sn. Hilmi Özhisar ve yönetim kurulu üyeleri en doğru karara vardı. Yiyecek kolileri yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Ticaret ve Sanayi odamızın şimdi ki Başkanı Sn. A. Ergin Okandeniz, Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu; Sn. İlhami Cebelli, Sn. Hüseyin Bilgiç, Sn. Siyami Aslan, Sn. Ahmet Büyükbüce, Sn. Süleyman Tokgöz, Sn. Şevket Muntaş, Sn. İsmail Dağcı, Sn. Ahmet Girgin ve çok değerli meclis üyelerinin Ramazan ayının faziletine yakışan yardımları ve bunu tüm üyeler adına yapmaları bizleri mutlu etti. Teker teker hepsi tebrik edildi.   

Ayrıca her yıl Sokullu Mehmet Paşa Cami havlusunda 20 yıldır halka açık iftar yemeği veriliyor. Burada emeği geçenleri, bu iftar yemeğini verenleri, benimde bir katkım olsun diyenleri de kutluyorum.

Ve de bana göre en mühimi Radyo 39 ‘un sahibi sevgii kardeşim Sn. Mahmut Erdal’ın aşağı yukarı 18 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde altı yolda verdiği iftar yemeklerini de bu köşede gururla dile getiriyorum. Sn. Mahmut Erdal’ı da kutluyorum.

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını niyaz eder, tutulan oruçların, yapılan yardımların ve ibadetlerin de Allah’tan kabul olmasını dilerim.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 05:31 tarihinde yazdırılmıştır.