LÜLEBURGAZSPOR ‘NEREDEN NEREYE’

Yazar - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR  ‘NEREDEN NEREYE’

Lüleburgazspor’un Kırklareli bölgesi amatör kümesinde şampiyon olarak Bal Ligine yükselmesinde tüm emeği geçenleri candan kutluyorum. Bu tabiki sevindirici. Lüleburgazspor, yönetimi ve takımı ile zorluğu başararak Bal ligine yükseldi. Ben bir daha Kırmızı-Yeşil formayı giyenleri, bu büyük başarıyı getirenleri ve takıma gönül veren o muhteşem seyirciyi tebrik ediyorum.

Bir takıma bakıyor, bir de tribüne… Bu seyirci ile Lüleburgazspor, profesyonel ligte oynamalı diyorum. Bildiğiniz gibi Lüleburgazspor 1967 yılında Yeşilova ve Adalaet takımlarının birleşmesiyle kuruldu. Lüleburgaz’da resmi lig maçlarımızı oynayacak bir stadımız yoktu. O yıl Kırklarelispor kurulamadığı için Lüleburgazspor, yine aynı yıl kurulan 3. Türkiye Profesyonel ligine dahil edildi. 18 takımlı oynanan ligte iç saha maçlarımızı Kırklareli Atatürk stadında oynadık. O yıl Lüleburgazspor takımının iskeletini oluşturan kadroda banko oynayan yedi Lüleburgazlı futbolcu arkadaşım vardı.

1 . Kalede Erol Tufan 2. Sağ Bekte Mehmet Akmaz 3. Sol Bekte Rafet Altan 4. Stoper Kaan Vural 5. Sağ açıkta Yalçın Tarzan 6. Sağ iç Hüsamettin Ermut 7. Sol iç Metin Dikener. Ben bu dünyadan göçen arkadaşlarmı rahmetle anıyorum. Mekanları Cennet olsun.  Bugün benimle beraber hayatına devam eden Sevgili Yalçın Tarzan’a da sağlıklı nice yıllar diliyorum.

O sene profesyonel ligte fevkalade başarılı maçlar oynadık. Ligi de üst sıralarda bitirdik. Eğer Lüleburgaz’da saha ve seyircimiz önünde bu maçları oynasaydık ligi şampiyon olarak bitirebilirdik. Kırklareli’li spor severlerin de maçlarımıza gelerek bizleri canı gönülden desteklediğini burada belirtmek istiyorum. Oynadığımız birçok maçlardan sadece iki örnek veriyorum. Ligin lideri olarak Kırklareli’ne gelen Kırıkkalespor’u 6-2 gibi farklı bir skorla yendik. Ligi şampiyon olarak bitiren Düzcespor’u da 2-1 mağlup ettik.

Aradan tam 50 yıl geçti. Lüleburgazspor yönetimi kuruluşunun 50. Yılını bir gece düzenleyerek güzel bir şekilde kutladı. Geceye katılan Belediye Başkanımız Sn. Emin Halebak Lüleburgazspor’a her türlü destekte bulunacağının sözünü söylerken, kendisinin kulüp üyeliğinden atılmasını sitem ederek dile getirdi. Başkan Sn. Emin Halebak kesinlikle üzülmesin. Futbolcu ve yönetici olarak yıllarımı verdiğim Lüleburgazspor benim de ismimi sildi. Lüleburgazspor’a neler yaptığımı bu yönetim nereden bilecek..?

 

Bu konuya yorumlar mutlaka gelecek diyor tüm sevgili okurların Ramazan ayını candan kutluyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 12:26 tarihinde yazdırılmıştır.