Bir proje de evsizler için yapın

Yazar - Ertan Bayer

Bir proje de evsizler için yapın

 

Lüleburgaz’da son 5 yıl içinde sokaklar da yaşayan geceleri sokaklarda kalan vatandaşların sayısı arttı. Lüleburgazlılar’ın en fazla gördüğü kişi de elinde iki çanta ile duraklarda gezen adam.

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız yazıda hiç parti ismimi geçmemesine rağmen bir tanesi direk iktidar partisinden bahsettiğimizi iddia ederek  üzerine alınmış, savunmaya kalkmış, kendini daha da rezil etmiş.   Ne demişler “İşkilli g*t dingilder.” Yazıya yorum yetiştireceğine partilerine “Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına dikkat edelim” dese partisine ve vatandaşlara daha fazla katkısı olacak.

Ancak bizler sorunları ilgililere duyurmaya devam edeceğiz.  Hazır Ramazan Ayı’ndayız belki müftülük, belki yöneticiler belki de Trakya Kalkınma Ajansı bu soruna bir çare bulur.

Biz buradan sadece Lüleburgaz’da yaşayanları görüyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde bir devlet yetkilisi ağabeyimiz İstanbul ve Çanakkale’yi saymadan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde toplam bin beş yüz  vatandaşın evsiz olarak dışarıda barındığını, bu kişilerin üzerlerinin koktuğunu ve dışlandığını söyledi.

Mesela Trakya Kalkınma Ajansı neden bu dışarıda yaşayan vatandaşlar için bir proje yapmaz? Neden uyuşturucu madde bağımlısı gençleri hayata döndürmek için bir proje yapmaz? Neden dindar geçinen vatandaşlar bu tür hayır işleri ile  uğraşmaz? Bu işlerde yeteri kadar para veya oy yok diye mi ?

Ancak bizler Lüleburgaz’da, Kırklareli’ de ve Trakya’da yaşayan vatandaşlar veya yetkililer olarak bu soruna çözüm bulamazsak yarın öbür gün bu sokakta yaşayan vatandaşlar bizlerin canını yakar.

O nedenle bir an önce Trakya’nın en önemli sorunlarından birini çözmemiz ve sokaklarda yaşayan bu vatandaşları evlere kavuşturmamız lazım.  Tekirdağ Merkez İlçe Süleymanpaşa Belediyesi kış mevsiminde geçici olarak bu sıkıntılara çözüm buldu. Diğerleri de bunu örnek almalı ve bu çalışmanın 12 ay devam edenini tüm Trakya’da geçekleştirmeli.

 

Kalın sağlıcakla… 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 10:01 tarihinde yazdırılmıştır.