RECEP ADANIR

Yazar - Metin Dikener

RECEP ADANIR

O Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biriydi. Beşiktaş ile efsane olan ‘’baba’’ lakabıyla anılan Sn. Recep Adanır’ın vefat haberini üzüntü ile öğrendim.

Transfer olarak gittiğim Nazillispor’da O bizim Teknik Direktörümüzdü.  Onunla beraber çalışmanın şampiyon olarak 2. Türkiye Profesyonel ligine çıkmanın mutluluğunu yaşadım. Oğlu Edip Adanır ise o yıllarda hep yanımızda idi. Zaman zaman antremanlarımıza da katılıyordu. Yıllar sonra Lüleburgazspor yönetimi bir hoca tavsiye eder misin dedi. Ben de o yılların en klas iki Teknik Direktörünü yönetime arz ettim. Biri Sevgili hocam Sn Recep Adanır, diğeri takım arkadaşım Galatasaray’lı Yılmaz Gökdel idi. Lüleburgaz Yönetim Kurulu Recep Adanır ismini uygun gördü. Telefon ettim, hocam dükkanıma geldi, sonra Lüleburgazspor ile anlaşarak çalışmaya başladı. Lüleburgazspor’un Türkiye kupasında Boluspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi elediğimiz günlerde bugün yine sevgi, saygı ve rahmetle andığım Sabri Doğrugider hocamız ile takımımızın başında Recep Adanır da vardı. Yılmaz Gökdel ise A Milli Takım Teknik Direktörlüğüne yine takım arkadaşım Fenerbahçeli Ergun Öztuna ise Yardımcı antrenörlüğüne getirilmişti. Yıllar geldi, geçti.

 

İstanbul Beşiktaş da oturan Sn. Recep Adanır Antalya’ya yerleşmişti. Oğlu Edip Adanır ise İngiltere’de yaşıyor, aynı zamanda Fanatik Spor Gazetesinin İngiltere temsilciliğini yapıyor. Sn. Recep Adanır Beşiktaş Klübünün onursal üyelerinden birisi idi. A Milli Takımımızın da değişmeyen klas ismiydi. Almanya Milli Takımı ile Berlin’de oynadığımız ve 2-1 galip geldiğimiz maçın ilk golünü O atmıştı. Onun son dönemleri idi. Beşiktaş da 1-2 ama daha sonra gittiği Galatasaray takımında birçok maçını zevkle izledim. O frikik ustasıydı. Beraber çalıştığımız yıllarda ne yardımcı ne de kaleci antrenörü vardı. İdman bittikten sonra kaleci çalışması yapıyor. 18 üzerine dizdiği her topu istediği köşeye gol yapıyordu. Çok iyi kalecilere sahiptik. O,  kalecilere şutumu kurtarın akşam yemekleri benden yiyin diyordu. Cana yakın, futbolcusunu çok seven sevgili hocamızın vefat haberine içtenlikle çok üzüldüm. Dolayısıyla başta sevgili oğulları ve ailesi olmak üzere tüm spor camiasının başı sağolsun. Hocama da Allah’tan gani gani rahmet dilerim, mekanı cennet olsun.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 13:59 tarihinde yazdırılmıştır.