ATATÜRK’E BORÇLUSUN

Yazar -

ATATÜRK’E BORÇLUSUN

Neyzen Tevfik der ki; İşgaldeki hali sakın unutma. Atatürk'e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan gene çıkardın ama baban kimdi bilemezdin!

                                *********

Ne zaman gündemde konuşulmaya kayda değer bir şey olmasa, birileri çıkıp Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakarete varan sözler saçmalıyor, gündem oluyor, gündem değiştiriyor.  

Söz konusu “Atatürk” olunca nasıl da herkes namus bekçisi kesiliyor!

Atatürk’ün bizlere küllerinden yeniden doğmuş bağımsız bir vatan, medeni bir halk bıraktığına değil, yalan yanlış iftiralarla özel hayatına dil uzatıyorlar. Oysa farkında bile değiller; Atatürk düşmanlıklarının bizleri daha da birbirimize kenetlendiğinin. Atılan her iftiranın, hakaretin Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgimizi kat kat arttırdığının…

Vazgeçin artık, Hala anlamadınız mı? Başaramayacaksınız!       

                                               *********

Ne büyük bir ironidir ki sana bir vatan bırakmış, düşüncelerini özgürce dile getirebilmeni, ibadetini yapabilmeni sağlayan birine kalkıp dil uzatmak.

Unutma!

Bugün bu ülkede beş vakit ezan okunuyorsa, şanlı al bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa aziz şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz… Damarlarında ki asil kanı, şanlı Türk Bayrağımızı, gömüleceğin toprağı, taşıdığın namusu, bırakacağın mirası; Çanakkale’de, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda düşmanla çarpışmış, bizler için canlarını vermiş ecdadlarımıza borçluyuz!

                                        **********

Öyle bir Cumhuriyet kurmuş ki Atatürk sen sevsen de, sevmesen de her 29 Ekim’de, 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta Anıtı’na çelenk koyup saygı duymaya devam edeceksin. Onuncu yıl marşıyla, İzmir marşıyla yeri göğü inletip, milli bayramları coşkulu bir şekilde kutlayanlara şahitlik edeceksin.

                                           **********

 

Fazla geldiyse size, hürriyet, cumhuriyet... 
Özlemini çekiyorsanız, 
Saltanatın, sultanın... 
Hálá önemini anlayamadıysanız, 
Millet olmanın... 
Kul olun, ümmet kalın” (Süleyman Apaydın)

Bizler Atatürk’ün açmış olduğu o yolda ilerlemeye, Cumhuriyetle var olmaya devam edeceğiz!

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 14:30 tarihinde yazdırılmıştır.