Trakya’ya turizm yatırımı yapılmalı

Yazar - Ertan Bayer

Trakya’ya turizm yatırımı yapılmalı

Ülkemiz turizm cenneti. Dünyada az ülkede olan doğal güzelliklere sahip. Yaşadığımız Trakya ise Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biri idi  15 yıl önceye kadar. 2002 yılından sonra ülke genelinde yaşanan doğal güzellik katliamı Trakya’da da yaşandı.  Yaşadığımız Kırklareli bundan en fazla etkilenen illerden biri oldu.

Trakya’ya kurulmak istenen termik santraller, açılmak istenen madenler,  göçmen kuşların göç yollarına yapılan Rüzgâr Enerji Santralleri sürekli Trakya’nın doğal güzelliklerini yok etti. Oysa, daha bir hafta önce Kaynarca Suyu ile Vize ise Sakin Şehir olması ile binlerce turist ağırladı.  Dünya ülkeleri arasında sadece turizmle bile yüksek gelir seviyesine ulaşan ülkeler var.

Yani biz diyoruz ki ülkemize yapılması gereken bu santraller veya madenler kıraç olan topraklarda yapılabilir. Turizm getirisi olmayan yerlere kurulabilir. Ama turist her bölgeye gelmez. Bu nedenle elimizdeki doğal güzellikleri kaybetmenin cezasını önümüzdeki yıllarda ödeyeceğiz. Bu doğal güzellikleri keşke korusaydık diyeceğiz.

Yatırım elbette olmalı ama doğru yere doğru zamanda yapılmalı. Trakya santraller ve maden yatırımı değil turizm yatırımı yapılmalı.  Trakya halkı da turizmle ve yöresel ürünleri ile kalkınmalı.

 X                     x                    x

15 YILLIK TEK BAŞINA İKTİDAR PARTİSİ KIRKLARELİ’NE 9 MİLYON MU VEREMİYOR?

Bir aydan beri devam eden Kırklareli Merkez’e Kongre Ve Fuar Merkezi yapılması olayı var.   Aslında hiç vermemesi gerekirken Kırklareli İl Genel Meclisi,   Kırklareli Merkez’e yapılması gereken Kongre ve Fuar Merkezi için 5 milyon lira verilmesini onayladı.

İktidar partisi ve onlara yakın olan kurumlar şimdi de Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 20 milyon liralık bu yatırım için 14 milyon lira vermesini istiyor.

İktidar partisi ve MHP İl Genel Meclisi’nin 14 milyon lira vermesini istiyor. CHP ise;  “ 5 milyon lira yeterli 9 milyon daha vermeyelim bu 9 milyon köylere hizmet götürülecek para. İktidar  partisi bu  9 milyon lirayı Ankara’dan çok rahat çıkartır.”diyor.

Bana göre de CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri burada haklı. İktidar partisi referandumdan önce 400 tesis açılışı yaptı. Her hafta 2 bakan geldi.  Söylediklerine göre Kırklareli’ne  400 milyon liralık yatırım yaptılar.  Bir 9 milyon liralık yatırımı mı yapamayacaklar. Amaç hizmet etmekse bu para çıkartılır ama amaç CHP’yi kötülemekse işte böyle CHP’nin yatırım karşıtı olduğu söylenir. Kırklareli’ne iktidar partisi yatırım yapmaz  ama CHP’nin yatırımları engellediği söylenir.  Ya tutarsa hesabı.

Kalın sağlıcakla..

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 07:34 tarihinde yazdırılmıştır.