EKMEK BARIŞ ÖZGÜRLÜK

Yazar -

EKMEK BARIŞ ÖZGÜRLÜK

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü… Ekmek, barış ve özgürlük mücadelesinde ki gerçek emekçilerinin çoğunun çalıştığı için kutlayamadığı, ülkemizde Kanlı 1 Mayıs ve Taksim’de ki kutlamalarda işçiden çok polis sayısının fazlalığıyla anılan gün.

 

Günümüzde 1 Mayıs “bayram” kavramı olmaktan çıkıp basit bir olguya dönüşmüş diyebilirim.  Çünkü üç buçuk milyonu aşkın işsizin bulunduğu ülkemizde, taşeron sistem, kiralık işçi vs. derken “işçilik” büyük bir lüks haline gelmiş durumda…

 

Peki nedir 1 Mayıs,  kimin günüdür?

 

Görünmez adamların, kadınların günüdür 1 Mayıs… Her sabah çöpleri toplarken görmezden geldiğin, iş yerinde merdivenlerini süpüren ve yokmuşlar gibi davrandığın emekçilerin, her öğlen tabağına yemek koyan ve bir defa bile nasılsın? diye sormadığın insanların, bazen kılık kıyafetine bazen de elindeki kire bakıp el sıkışmak istemediğin emektarların, aslında senin dünyanı güzelleştirenlerin bayramıdır 1 Mayıs.

 

Kaçının ismini biliyorsun? Kaçının yüzünü hatırladın?

 

Soma’da bir maden işçisi “çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin” dedi ve günlerce üzülmüş gibi yaptığın adamın yüzünü hatırlıyor musun? İsmini hiç merak ettin mi? İş kazalarında kaç kişi ölmüş, kaçının ailesi varmış, kaçı çocukmuş söyleyebilir misin?

 

Söyleyemezsin çünkü herkes gibi onları yalnızca bugün hatırladın ve yarın unutacaksın.

 

O yüzden bayram değil, Emek barış ve özgürlük mücadelesidir 1 Mayıs. Gerçek emekçilerin, bir gün hak ettiği değeri göreceğini hayal ettiği, özgür iradesi ile isteklerini, şikayetlerini dile getirdiği, mücadele ettiği gündür.

 

Bir gün gerçek bayram havasında kutlanacak 1 Mayısların olması ümidiyle… Kutlu olsun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 01:43 tarihinde yazdırılmıştır.