Trakya'da yüzde 70, Türkiye'de yüzde 60 çıkar

Yazar - Ertan Bayer

Trakya'da yüzde 70, Türkiye'de yüzde 60 çıkar

16 Nisan 2017 Pazar günü Türkiye Referandum’a gidecek. Cumhurbaşkanlığı Sistemi oylamaya sunulacak seçmenler tercihlerini belirtecek.

EVET denilmesini isteyenler ile HAYIR denilmesini isteyenler meydanlarda bunun çalışmasını yapıyor. Trakya’da EVET denilmesini isteyenler Türkiye’nin daha iyi gelişmesi için, süper güç olması için iki başlılık olmaması için EVET denilmesi gerektiğini söylüyor.

İstanbul ve Anadolu’da ise EVET denilmesini isteyenler               çalışmalarını ; “Hayır diyenler terörist”,  “EVET çıksın da göreceksiniz siz.”, “ İntikamımız acı olacak.”, “7 Haziran 2015 seçimlerinden sonraki KAOS ’u bile arayacaksınız” sözleri ile yapıyor. Yani halkı tehdit ediyor.

HAYIR, oyu isteyenler ise “15 yıldan beri tek başına iktidarlardı”, “Evet çıkınca yapacağız dediklerini tek başına iktidar olduklarında neden yapmadılar”, “O kandırdı bu kandırdı diyenler bu kez de kandırılırsa ne olacak”, “126. Maddenin içinde eyalet sitemi kurma hakkı var.  O yüzden HAYIR” diyorlar. HAYIR’cılar EVET diyenlere asla tercihinden dolayı “EVET diyenler terörist” diye suçlama yapmıyor.

Öncelikle EVET demenin de HAYIR demenin de bir tercih olduğunu ve bu tercihlerini bizlere YSK tarafından sunulduğunu bilmeliyiz.  Bizim gibi düşünmeyen kişiyi terörist olarak yargılamamalı kendi inandığımız doğruya davet etmeliyiz. Savunduğumuz düşüncenin ispatını da sunmalıyız.

İşte bu dediğimiz çalışmaları maalesef sadece HAYIR’ı savunanların yapmasından dolayı, EVET’i savunanların ise sadece “HAYIR” diyenler terörist” dediğinden dolayı halkımız doruyu ve yanlışı ayırt edecektir.

EVET’çilerin bütün devlet imkanlarını kullanırken HAYIR’cıların üzerine kapılar kilitlendiği için Trakya’nın yüzde 70’i Türkiye’nin de yüzde 60’I referandumda HAYIR diyecektir.

Gerçek tahminin ise Trakya ortalaması yüzde 65-75 arası HAYIR, Türkiye ortalaması da yüzde 55-65 arası HAYIR şeklindedir.

23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. Yıldönümünü daha dik ve daha onurlu bir şekilde kutlamamız ve dünyaya bunu gür sesle haykırmamız için HAYIR’ lı günler diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 12:14 tarihinde yazdırılmıştır.