AVRUPALILAR TÜRKLERİ NEDEN SEVMEZ?

Yazar - Ahmet Bostancı

AVRUPALILAR TÜRKLERİ NEDEN SEVMEZ?

Ord. Prf. Fritz Neumark (1900-1991) Hitlerin zulmünden kaçarak 1933 te Türkiye’ye sığınan, hayatını ülkemizde geçiren, İstanbul üniversitesi İktisat ve hukuk fakültelerinde yıllarca dersler veren Alman asıllı bilim adamıdır.

Bir gün öğrencilerinden biri sorar. Hocam bu Avrupalılar biz Türk’leri neden sevmez.?  Hoca cevabını maddeler halinde verir. Ve der ki:

1-Müslüman olduğunuz için sevmezler. Laik olmak şöyle dursun, Faraza Hristiyan dahi olsanız size bakışları değişmez.

2-Siz farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeğin farkındalar. Tarihten Türk çıkarılsa tarih diye bir şey kalmaz. Osmanlı arşivleri açılıp, gerçekler ortaya konulsa,  Dünya tarihinin yeniden yazılma ihtiyacı ortaya çıkar.

3-Avrupa’nın pazarı idiniz, şimdi Avrupa’yı Pazar yapmaya başladınız.

4-En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda at koşturdunuz.

5-Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar ise orta Avrupa ve balkanları Avrupa’lılara mezar etti.

6-Sizi silahla yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar. Önce hayat tarzınızı ve giyiminizi değiştirdiler. Ahlaki değerlerinizi yıprattılar. Şimdi sizi kendi içinizde bölmeye çalışıyorlar.

7-Selçuklu ve bilhassa Osmanlı İslamiyet için her şeylerini feda etmeseydi, İslamiyet belki de Hicaz’da varlığını devam ettirebilirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlarda İngiliz Dominyon bakanlığının adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etmeye çalışmaktadır. Osmanlı ise Asr-ı Saadeti devam ettirdi.

8-Tarihinize bir bakın. İlk denizaltıyı Osmanlı Türk’leri yapmıştır. Siz belki bunu bilmiyorsunuz, ama Avrupa’lı bunu gayet iyi biliyor.

9-Siz Türk’ler gerçek hüviyetinize, kimliğinize dönerseniz Avrupa’nın refahı ve  medeniyeti yıkılır.

Bu sebeplerden dolayı Avrupalılar Türk’leri sevmez!...

 

      

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 18:58 tarihinde yazdırılmıştır.