LÜLEBURGAZSPOR-BABAESKİSPOR

Yazar - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR-BABAESKİSPOR

Kırklareli Bölgesi Süper Amatör kümesinde şampiyonluk yarışında yarın belki de ligin düğümünü çözüp, belirleyecek bir maçta Lüleburgazspor ile Babaeskispor karşı karşıya geliyor. Babaeskispor geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde Pınarhisarspor’a mağlup olmuştu. Lüleburgazspor ise Evrenspor’u yenerek Bal Ligine gidebilme adına büyük avantaj sağlamıştı. Fakat Lüleburgazspor’da geçen hafta deplasmanda Büyük Mandıra Adaspor ile    1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetti. Zor şartlar altında oynanan bu maçta hakem hataları, seyirci ve rakip futbolcuların futbol dışı olayları bu maça büyük gölge düşürmüştü. Lüleburgazspor’a mağlup olunca Bal ligine gitmeyi rakiplerinin oynayacağı ve de kaybedeceği puanlara bırakan Evrenspor’un bu görüş ve düşünceleri bir nevi gerçekleşti. Evrenspor geçen hafta oynadığı maçı kazanmıştı.

Yarın 8 Kasım Stadında oynanacak maç aynı zamanda Evrenspor’u da yakinen ilgilendiriyor. Lüleburgazspor, Babaeskispor’u yenerse Bal Ligine çıkma adına iyi bir avantaj sağlayacak. Eğer Lüleburgazspor rakibini yenemez, berabere kalırsa 2 puan daha kaybedecek. Sonra mı? Lüleburgazspor bundan sonraki Evrenspor ve Babaeskispor’un oynayacağı maçlarda alınacak neticelere göre ligteki kaderini belirleyecek. Zira Babaeskispor’un 44 puanla çıkacağı bu maçta iki maçı eksik olduğu da unutulmamalı, Lüleburgazspor ise 43 puanla maça çıkarken Evrenspor’un yine 43 puan olduğu, rakibi Vizespor ile oynamadan 3 puan alacağı da hesaba katılmalı.

Lüleburgazspor’u Evrenspor maçında izledim. Defansta hava toplarında zaman zaman zorlandılar yine de fazla hata yapmadılar. Orta sahada topa basıp oyun kuruyor, iyi pas yapıyorlar. Biraz daha hırslı oynayacaklar. Hücuma katılacaklar. Forvet futbolcuları gole giderken biraz risk alarak oynamalı, kaleci takıma güven veriyor. Genelde Lüleburgazspor bu kadrosu ile o süper seyircisine layık futbol oynayacak, zoru başaracak, neticeyi de alacak. Ben de Lüleburgazspor’a başarılar diliyorum.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 02:29 tarihinde yazdırılmıştır.