SÜPER AMATÖR LİGİ

Yazar - Metin Dikener

SÜPER AMATÖR LİGİ

Kırklareli Bölgesi Süper amatör kümesinde ikinci devre maçları tüm hızıyla devam ediyor. Bal liginde oynayan, umduğunu bulamayan lige havlu atarak ikinci devre maçlarına çıkmayan Yıldırımspor’un ligden çekilmesiyle seneye Kırklareli bölgesini Bal Liginde ilk ve ikinci sırada tamamlayan takımlarımız temsil edecek. Dolayısıyla Bal liginde şampiyonluğa oynayan takımlarımızın maçlara daha fazla asılmasına ve de maçların çok daha kaliteli geçmesine vesile olacağını düşünüyorum. İlk iki sıra için Babaeskispor ve Lüleburgazspor takımları favori olarak gösteriliyor.

Lüleburgazspor lige kötü bir başlangıç yapmış, beklenmeyen puanlar kaybetmişti. Daha sonra kendine gelen, aldığı galibiyetlerle zirve hesapları içerisine giren Lüleburgazspor fikstür avantajını iyi kullanırsa süper amatör ligi zirvede bitirir ama ne var ki, bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Aradan Evrenspor’un bir hamle yapması zor gördüğü maçları kazanması her şeyi biranda değiştirebilir. Yine de şampiyonluk sıralaması Lüleburgazspor, Babaeskispor ve Evrenspor takımları arasında geçeceği net bir şekilde görülmektedir.

Lige iyi bir giriş yapan Mandıra Adaspor, bu başarısını daha sonraki haftalarda devam ettiremedi. Tabi ki 3 puanlık bir oyun sisteminde bir takımın maçı alması diğer takımın maç kaybetmesi dengeleri ve de takımların puan cetvelindeki yerlerini biranda değiştirebilir.

Favori takımlar bu hafta oynadığı maçlarını içeride ve gittiği deplasmanlarda alırken sürprize yer bırakmadılar. Bana göre en önemli soru da şu olmalı? Bir takımın Bal Ligine yükselmesi her şeyin bittiği anlamına gelmemelidir. Esas olan yükseldiği Bal liginde de bu başarısını devam ettirmesidir. İşte Yıldırımspor örneği ortada. Yıldırımspor’da bilhassa başkan Sn. Erdinç Kalaycıoğlu ve yönetimi ile başarılı olabilmek için çok gayret gösterdiler ama kurdukları takım Bal liginde başarılı olacak düzeyde maalesef değildi. Bir de Yıldırımspor’a kurum ve kuruluşların yanında Lüleburgaz halkı da maddi ve manevi destek vermedi. Yönetimin takımı ligden çekilme noktasına getirdi. Bal ligine çıkacak kulüplerimizin aynı hatalara düşmemesi gerekmektedir. Bu da böyle bilinmeli diyor, bölgemizin amatör kümesinde oynayan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:23 tarihinde yazdırılmıştır.