KIRMIZI GRUPTA KIRKLARELİSPOR -2

Yazar - Metin Dikener

KIRMIZI GRUPTA KIRKLARELİSPOR -2

Kırklarelispor Klüp Başkanı Sn. Volkan Can bana göre eski ve yeni Teknik Direktörleri ile bir toplantı yapmalı. Ara transferden üç-dört kaliteli futbolcu almalı ve bundan mutlaka faydalanmalı. Eğer bu görüş ve düşünceler doğru ve yerinde yapılırsa, takım güç kazanırsa ligte rahat kalabilir.

Kırmızı grupta oynayan diğer düşme potasındaki takımlara da şöyle bir bakmalı. Kırmızı gruptan bir alt lige üç takım düşüyor. Erciyesspor şuan itibariyle ligten düşmesi garanti olan ilk takım. Tokatspor’da düşer gözüyle bakılan ikinci takımdı. Fakat Tokatspor, ligin son haftalarında inanılmaz puanlar aldı. Kırklarelispor ile birlikte 15 puanda ve averajla Kırklarelispor’un hemen altında. Onun da işi zor, yapacağı ara transferlere bağlı.

Gelelim Kırklarelispor’a, dediğim gibi Kırklarelispor şu ara transferden eğer faydalanırsa ve en az 3 ve ya 4 kaliteli futbolcu transfer edebilirse, takımda eksik gördüğü yerler giderilirse fiküstürde lehinde.

Kırklarelispor, 2.devrenin ilk maçını İstanbul Tuzlaspor ile kendi sahasında oynuyor. İlk devre Kırklarelispor, Tuzlaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etmişti. Fakat o günden bugüne pek çok şeyler değişti. Tuzlaspor’da bu değişen takımlardan birisi. Tuzlaspor, Türkiye Kupasında süper futbol oynayarak Galatasaray’ı mağlup ettiler. Ayağa nefis pas yapıyorlar. Gittikleri hücumlarda net gol pozisyonları buluyor ve de bulduğunu atmasını biliyor, çabuk ve etkili futbol oynuyor. Kırmızı grupta topladıkları 20 puan ile 14. Sırada bulunuyor. Kırklarelispor’un bu maçta bana göre işi çok zor ve önemli bir maç. Bu maç aynı zamanda Kırklarelispor’un hem gücünü hem de ligteki geleceğini belirleyecek. Kırklarelispor’un bir üzerinde 19 puanlı Kastamonuspor takımı var. Onlar da bir iyi bir kötü gidiyor, istikrarlı değiller. 13. sırada Bugsaşspor puan cetvelindeki yerini 20 puanla alıyor. Kısacası 3 puanlık bir oyun sisteminde heran herşey olabilir, takımlar bir anda ummadıkları yerlere düşebilir. İki hafta üst üste maç kazanan takımlar kendilerini biranda üst sıralarda görebilir. İkinci devre maçları 15 Ocak’ta başlıyor. İşin püf noktası bu kadar kısa zaman içerisinde Kırklarelispor hem ara tarasferlerini yapacak hem de yeni Teknik Direktörleri Ekrem Al’da takıma bu kadar kısa zamanda tanıma fırsatı bulacak ve oyun sistemini oturtacak. Ben tüm bu zorluğu Kırklarelispor’un başarmasını ve de oynadığı ligde kalmasını diliyorum. Profesyonel Klüplerde Başkan ve Yöneticiliğin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdenim dolayısıyla Kırklarelispor Başkanı Sevgili kardeşim Sn. Volkan Can ve çok değerli Yönetim kurulu üyelerine, Yeni Teknik Direktörleri Sn. Ekrem Al ve futbolcu kardeşlerime ikinci devre oynayacakları tüm maçlarda sonsuz başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:12 tarihinde yazdırılmıştır.