EVRENSEKİZSPOR

Yazar - Metin Dikener

EVRENSEKİZSPOR

Bölgemizin süper amatör ligi takımlarından formasını giydiğim, resmi lig maçlarında oynadığım Evrensekizspor’dan yaşadığımız ve unutamadığımız o güzel anılardan bahsetmek istiyorum.

O yıllarda Evrensekiz’de resmi lig maçlarımızı oynayacağımız bir futbol sahamız yoktu. İç saha maçlarımızı Lüleburgaz 8 Kasım stadında oynuyorduk. Zemin toprak olduğu için bu takım burada oynar mı? Oynamaz mı? gibi sorunlar hiç yaşamadık. Evrensekiz’de yeni futbol sezonunu açıyoruz. Adet yerini bulsun diye tavuklar, horozlar kestik. Aynı günün akşamı da kendimize güzel bir ziyafet çektik. Eski futbolcu arkadaşlarımızdan Nail Alagöz ile konuşuyorum. Nail, çok süratli bir futbolcuydu, sağ açık oynuyordu. Önüne atılan o uzun toplara depar atarken, Onu seyrederken o değil ama ben yoruluyordum. Süper bir kadromuz vardı. Takımın aşağı yukarı hepsi klas futbolculardı. Saffet Hoca, Adalet Klübünden takım arkadaşımdı. Bitmek bilmeyen devamlı mücadeleye giren bir yapısı ile takımımızın önemli futbolcuları arasında idi. Nedim’in sol ayağı raket gibiydi. 11 numaralı formayı giyiyordu. Fahri Özbay, orta sahanın solunda oynuyordu. Topa adamla karışık sağlam girdiği için arasıra kemik sesleri geliyordu. Emin Bıçak, yapılı ama hareketli bir futbolcuydu. Eğer o günlerde Evrensekizspor’da sayın Mustafa Nalbant gibi bir kulüp başkanımız olsaydı sezon açılışında ne horoz ne tavuk, koçu da bir kenara bırak inanın kesinlikle dana keserdik. Tüm Evrensekizspor taraftarları ile Evrensekiz halkını da bu şölene davet ederdik. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de Evrensekiz’in Sn. Mustafa Nalbant gibi çok değerli Belediye Başkanları var.

Evrensekiz’e yaptığı fevkalade çalışmaları ile çok başarılı bulduğum Sn. Mustafa Nalbant futbolu da çok seviyor. Evrensekizspor’a her zaman maddi, manevi yardımlarda bulunuyor. Bugün Evrensekizspor, Kırklareli Bölgesi Süper Amatör kümesinde oynuyor. Şampiyon adayları arasında olan takım maçlarını yemyeşil çim olan stadlarında oynuyorlar.

 

Bölgemizde şampiyon olduğu halde Bal Ligine katılamayan birçok takımlarımız var. Oysa Evrensekiz Belediye Başkanı Sn. Mustafa Nalbant Evrensekizspor başkan ve yönetimine bölgemiz süper amatör kümesinde şampiyon olun, şampiyonluk primlerinizi gelin benden alın diyor. Eee Kardeşim, o zaman bu takımda zevkle futbol oynanır. Ben bu sözleri candan söyleyen, Evrensekizspor’a her konuda destekte bulunan Belediye Başkanlığı koltuğunda da tüm çalışmalarında başarılı olan Sn. Mustafa Nalbant’a, Evrensekizspor Başkan ve yönetim kuruluna, futbolcu kardeşlerime sonsuz başarılar diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 08:40 tarihinde yazdırılmıştır.