KUPA MAÇLARI ESNAFSPOR

Yazar - Metin Dikener

KUPA MAÇLARI  ESNAFSPOR

Futboldan gelen, futbolu seven bizler Lüleburgaz’da profesyonel lig maçları bittikten sonra, yeni futbol sezonu arasındaki boşluktan faydalanarak arkadaşım Necati Kayhan ile her sene köyler, mahalleler ve müesseseler arasında turnuva düzenlerdik. Birçok arkadaşımızda bu yapılanmada yer alır, bize faydası dokunurdu. Bir sene önce Belediye Başkanlığı adına köyler arası turnuva düzenlemiştik. Ertesi sene bunu Lüleburgaz Kaymakamlığı adına yapalım dedik. O yılların çok değerli ve sevdiğimiz Kaymakamımıza gittim, Efendim bu sene müesseseler arası bir turnuva düzenliyelim adına da Kaymakamlık Kupası diyelim, teşekkür etti. Sen gereğini yap dedi. Güzel bir şekilde organize edilen bu turnuvaya birçok takımla beraber bizde Esnafspor olarak katıldık. Yukarıdaki resimde oynadığımız bir maçtan evvel Esnafspor takımını görüyorsunuz.

Soldan sağa Ayakta: Kalecimiz Hayrettin Berberoğlu – Şaban Ali Vatansever – Tuncay – Metin Dikener – Zeki – Hüsamettin İkizler – Nevzat Yavuz

Oturanlar soldan sağa: Turgay - Şükrü Şengün – Nadir Çıtak – Hüsnü İkizler

Maçlar 8 Kasım Stadının toprak zemininde oynandı. Tabii o yıllarda Türkiye’de çim sahalar bu yapılanma içerisine daha girmemişti. Bir de asla unutulmaması gereken bir gerçek var. Eğer o 8 Kasım stadı çim olsaydı bize böyle maçlar oynanması için o stad acaba verilir miydi? Kesinlikle verilmezdi. Peki, Lüleburgaz stadı çim olduktan sonra böylesine güzel turnuva maçları düzenlenip oynanmış mı? Hayır, oynanmadı zira ben 8 Kasım stadının tarla olduğu günlerden bu günlere futbol oynayarak gelen ve bugün de Türkiye’nin önemli İnternet Gazetesi Olay Haber’de, Lüleburgaz’ın yerel gazetesi Hürfikir’de yine spordan kopmayarak spor adına köşe yazarlığı yapıyorum. 

Bugün bakıyorum… Yıllar öncesini hatırlar gibiyim… Lüleburgaz Belediye Başkanımız Sn. Emin Halebak Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisinde Köyler arası Dostluk Kupası adı altında bir turnuva düzenledi. Peki bu güzelim tesis Lüleburgaz’a kazandırılmasaydı ?! Başkan Sn. Halebak böyle bir turnuva düzenler miydi? Dolayısıyla Emin Halebak’ı da Lüleburgaz’a böylesine kalıcı güzel bir spor kompleksi kazandırdığı için özel olarak teşekkür ediyorum.

 

Başka bir anıda tekrar buluşmak üzere, tüm sporsever okurlara en iyi günler diliyorum. Bu oynanan turnuvada? Belediyespor tüm rakiplerini yenerek namağlup şampiyon olurken biz de Esnafspor olarak oynadığımız bu turnuvanın en centilmen takımı seçildik. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 03:25 tarihinde yazdırılmıştır.