EĞİTİM BAŞKENTİ “LÜLEBURGAZ”

Yazar -

EĞİTİM BAŞKENTİ “LÜLEBURGAZ”

Türkiye’de eğitim alanında başkent olacak bir şehir seçselerdi, bu şehir “Lüleburgaz” olurdu herhalde… Türkiye’de eğitim alanında şampiyonlar kenti olarak anılan güzide ilçemiz ve ilimiz, bu yılda büyük bir başarıya imzasını atarak ÖSS’de Türkiye genelinde öğrenci yerleştirmede Türkiye birincisi olurken, TEOG’da da Türkiye ortalamasının 6 puan üzerinde bir dereceye imzasını attı.

 Kırıkkale ile Kırklareli isimlerinin karıştırıldığı, Lüleburgaz’ın bir şehir olduğunu Çarkıfelek’ten öğrenen veya sadece isim şehir oyunundan duyanlar için bu durum şaşırtıcı, bizim içinse gurur verici bir durum. 

 Bu başarıda eğitimciler kadar ailelerin de rolü de göz ardı edilmemeli. Daha ilkokul sıralarında çocuklara aşılanan eğitim aşkı, onlara verilen güven ve inanç, eğitimde ki başarının en önemli sebeplerinden biri.

 Kırklareli, Türkiye’de doğurganlık hızının 1.54 oranında olduğu en düşük üçüncü il. Yani burada herkes durumu yettiğince, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilme adına çocuk yetiştiriyor. Çocuğunu dershanelere, özel derslere gönderebilsin diye dişini tırnağına katıp çalışan anne ve babalar var. Çocuklarıyla okuyan, öğrenen, yol gösteren aileler, eğitimciler kadar bu başarıda başroldeler.

 Eğitim, bir toplumun temel taşıdır, olmazsa olmazıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi  “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

 Evet, Doğu ve Güneydoğu gibi eğitim seviyesinin düşük olduğu bölgelere baktığımızda Lüleburgaz’da özgür, bağımsız bir hayat yaşıyoruz. Eğitim sayesinde uyuşturucu, Kavga, cinayet, tecavüz gibi suç oranları yok denilecek kadar az bu şehirde. Eğitim sayesinde refah düzeyi yüksek, yaşanılabilir bir kent...

 Dilerim Lüleburgaz, önümüzdeki yıllar da eğitim adına yapılan güzel işlerle anılmaya devam eder ve adını tüm Türkiye’ye duyurur. Çöp kenti, kültür kenti denirken bir bakarsınız eğitim başkenti olur.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 16:21 tarihinde yazdırılmıştır.