KÜLTÜRSPOR

Yazar - Metin Dikener

KÜLTÜRSPOR

 41 yaşında, Kırklareli bölgesi amatör kümesinde Gençlikspor’u şampiyon yapınca sevdiğim dostlarım ve arkadaşlarım boşver yeter artık demesiyle profesyonel ligten sonra amatör kümede de resmi lig maçlarında oynamama adına futbolu bıraktım. Peki, benim futbolu bıraktığım yıllarda veteranlar takımı var mıydı? Yoktu. Ama bugün bakıyorum Lüleburgazspor’da genel kaptanlık, Kentspor’da Antrenörlük yaptığım yılların futbolcuları bugün çoğu veteranlar takımında futbol oynuyor. Veteranların bölgesel resmi ligleri var. Avrupa’ya gidiyor, özelde olsa uluslararası maçlar oynuyor. Turnuvalar düzenleniyor, bunlar ne kadar güzel değil mi?

Yıllar önce bakın biz ne yaptık: Eski futbolcu arkadaşlarımız ile toplanıp, Kültürspor adını verdiğimiz bir futbol takımı kurduk. Trakya’da bir isim olduk. Pazar günlerimiz hem çok güzel geçti hem de gittiğimiz yerlerde futbol seyircisi maçlarımızı zevkle izledi.

Bir gün 2. Türkiye Profesyonel Liginde oynayan Lüleburgazspor’un Teknik Direktörü bugün kendisini rahmetle andığımız İlker Tolun, ‘’Bu hafta iç sahada Gençlerbirliği ile çok önemli maçımız var, Kültürspor’la bir hazırlık maçı yapmak istiyorum.’’ Peki hocam dedik. Yukarıdaki fotoğraftaki maç kadrosu ile sahaya çıktık.

Ayakta soldan sağa: Takım Kaptanı Mehmet Tezel, Ruhi Dalboy, Hüsnü İkizler, Metin Dikener, Erdoğan Evren, Hüsamettin Ermut, Antrenör Necati Kayhan

 

Oturanlar soldan sağa: Ercan Doğanoğlu, Kentsporlu Cenker, Yılmaz Dedeoğlu, Zafer Tokel, Kaleci Hayrettin Berberoğlu.

Kültürspor tecrübeli, tekniği üst düzeyde olan, resmi olarak futbolu bırakan çok klas futbolculardan oluşan bir takım idi. Lüleburgazspor ile oynadığımız bu hazırlık maçında ayağa iyi pas yapan, rakibe top oynama fırsatı tanımayan bir havada futbol oynayınca, bir de goller bulunca İlker Hoca, kenardan bize biraz kızarak, birazda sitem yaparak ‘‘Ya çocuklar, biraz daha toleranslı oynayın’’ deyince Hüsnü İkizler, ‘’Hocam, bu haftada oynayacağınız maçta rakip takıma da böyle mi konuşacaksın?’’. Kaptan Mehmet Tezel bu durumu gördü, İlker hocanın yanına geldi. ‘’Tamam Hocam sen merak etme, rahat ol’’ dedi. Aslında biz, gelen seyirciye zevkli ve kaliteli, göze hoş gelen bir maç izlesinler diye sahaya çıkmıştık. Zira Kültürspor’da oynayan futbolcuların çoğu zamanında Lüleburgazspor forması giymişti. Maç bittiğinde Lüleburgazspor galip gelerek belki de epey moral bulmuştu.

 

 

Yukarıda fotoğrafı, yıllar sonra bir anı olarak dile getirdik. Başka bir hatırada buluşmak dileğiyle, tüm sporseverlere iyi haftalar diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 21:24 tarihinde yazdırılmıştır.