AZİZ YILDIRIM VE ŞİKE

Yazar - Metin Dikener

AZİZ YILDIRIM VE ŞİKE

Fenerbahçe Klübü Başkanı Sn. Aziz Yıldırım’a şike yaptın ve bizde bunu kanıtladık suçlamasıyla tutuklanınca, ben de Olay Haber’de hemen akabinde bu konu ile ilgili bir yorum yaptım. Futbol’dan gelen ve bu işleri en iyi bilen birisi olarak, ‘’Fenerbahçe gibi Türkiye’nin en büyük taraftarının olduğu bir klübü bırakın da, Türkiye profesyonel liglerinde hiç bir kulübün başkanı böylesine bir şike yapması mümkün değil’’ dedim.

Profesyonel liglerde futbol oynadığım yıllarda şike ile ilgili ne olaylar yaşadım. Bu görüş ve düşünceler içerisinde maçı alacak ve maçı satacak bir klüp başkanını hiç görmedim.

Siz ise, Sn. Aziz Yıldırım’ı şike yaptın diye suçluyorsunuz, Futbolda şikeyi başkanlar değil, sahada oynayan futbolcular yapar. Siz sahada şikeyi yapanları değil, maç seyreden trübünde oturan başkanları suçluyorsunuz. Bu şike suçlaması futbolun tabiatına uymuyor. Sonra Sn. Aziz Yıldırım tutuklandı, mahkeme kararı ile hapis yattı. Ama ne var ki o büyük Fenerbahçe taraftarları başkanlarına sonuna kadar sahip çıktı. Çümkü yapılanlar büyük bir haksızlıktı, daha sonra mı? İşin aslı anlaşıldı. Fenerbahçe kulübü başkan Sn. Aziz Yıldırım’a kumpas kurulmuştu. Demek ki benim Olay Haber’de Başkan Sn. Aziz Yıldırım tutuklandığında yazdıklarım doğru çıkmıştı. Ben Tv’de o yıllarda şike olaylarına yorumlar yapan ve de futboldan gelenlere çok kızıyordum. Kesinlikle futbol adına doğruları konuşmuyorlardı veya konuşamıyorlardı. Bir tek Tanju Çolak çıktı hem de Tv’de delikanlı gibi bende futbol oynadığım yıllarda birçok şikeli maçlar oynadım fakat bu maçların bir çoğu parasal değil, duygusaldı dedi. Aslında Türkiye’de şike olaylarını en iyi bilen Erman Toroğlu ise devamlı Aziz Yıldırım’ı suçlayarak, yerden yere vurarak kuyruk acısını çıkarmaya çalıştı. Zira Erman Toroğlu, Digitürk’ten atılmasını, kendisinin gelişi güzel yorumlarından, argo konuşmalarından değil de Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım’dan biliyordu. Hayatta insanları en fazla üzen konu, asılsız suçlamalardan mahkum edilmesi değil mi? Yine insanların hiç suçu yok iken hapiste yattığı günlere yazık değil mi?...

 

Ben daha sonra yine Olay Haber’de Erman Toroğlu’na aynı lig de oynadığımız ligin son maçında ve de deplasmanda süper kadrosu olan Sakaryaspor’u nasıl yendiniz ve kümede kaldınız? Sorusunu sordum ama cevabını hala alamadım.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 19:54 tarihinde yazdırılmıştır.