ADALET – YEŞİLOVA

Yazar - Metin Dikener

ADALET – YEŞİLOVA Resimlerin dili olsa da konuşsa dediğimizde olaylara yaşayarak ve anlatarak girdiğimizde en fazla merak edilen konulardan bir tanesi de Kırklareli bölgesi amatör kümesi takımlarından,  Lüleburgaz Adalet ve Yeşilova’da kimler futbol oynadı? Kimler o takımların formasını giydi? 

Yıl: 1961 

Yer: Bugün 8 Kasım stadının olduğu yer. (Resmi ölçülerle çizilmiş toprak saha bir nevi tarla)

İki takımın futbolcuları Atatürk Kupası adı altında özel bir maçta yanyana.

Ayakta soldan sağa: Sabri Doğrugider – Hüseyin Topçu – Naci Tolun – Mehmet Akmaz – Hüsamettin İkizler – Arap Selim – Bedri Dikener – Kaya Çakır – Mehmet Tezel – Barbaros – Necmi Yılmaz – Tufan Çokgör – Nejat Erbil.

Oturanlar soldan sağa: Hüsnü İkizler – Yılmaz Akçay – İrfan Peker – Cici Fikret – Erol Tufan – Metin Tuğcu – Zogo Hüsnü – Necmi Çakır – Metin Dikener.

 Maç 0-0 berabere bitti. O anlamlı Atatürk Kupası ortadan bölünerek her iki kulübe hatıra olarak verildi. Daha sonraki yıllarda bu iki takımın birleşmesiyle 1967 yılında Lüleburgazspor kuruldu. Ve yine aynı yıl 3. Türkiye Profesyonel ligine katıldı. Biz o sene tüm iç saha maçlarımızı Kırklareli Atatürk Stadında oynadık. Ligin en klas takımlarından biriydik. Net bir şekilde yendiğimiz Düzcespor o yıl şampiyon olan takımdı. 1968 yılında ise Kırklarelispor kuruldu. Yıllar sonra şu soru aklıma takıldı. O yıllardaki Milletvekillerimiz veya Belediye Başkanı Lüleburgaz’da futbol sahası yapılması için bir girişimde ya bulunmadı ya da kulüp başkanları bu durumu giderme adına gündeme getirmedi. Takımlarımız resmi lig maçlarını oynamak için taraftarları ile beraber mecburen Alpullu ve Kırklareli Stadlarına gitti. Peki Lüleburgaz’a stad neden yapılmadı? Bugünkü 8 Kasım Stadının bulunduğu tarla Yeşilova Spor Klübünün tapulu malıydı. 1967 yılında Yeşilova ve Adalet Kulüpleri birleşince burasının mülkü Lüleburgazspor’a tescil edildi. Lüleburgazspor klüp yönetimi beden terbiyesi Kırklareli Bölge Müdürlüğüne bu yeri verince, buraya o yılların en basit bir stadı yapıldı. Ayrıca bu stadın bir an önce bitirilmesinde o zamanki Belediye Başkanımız daha sonra da Lüleburgazspor kulübünün de başkanlığına getirilen bugün saygı ve rahmetle andığım Sn. İrfan Oruç’un büyük gayretleri ve emekleri oldu. Stad bitirilip, Lüleburgazspor kendi saha ve seyircisi önünde oynamaya başladı. 1 sene sonra da 1971-72 futbol sezonunda Sn. İrfan Oruç’un Kulüp başkanı olduğu dönemde Lüleburgazspor 3. Türkiye Profesyonel Ligi şampiyonu olarak 2. Türkiye Profesyonel Ligine yükseldi. Şu resimde gördüğünüz birçok futbolcular daha sonraki yıllarda Türkiye Profesyonel liglerinde başarılı bir şekilde futbol oynadı. Aramızdan vefat edenleri rahmetle anıyor, yaşamına devam edenlere Cenabı Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 00:39 tarihinde yazdırılmıştır.