YILMAZSPOR

Yazar - Metin Dikener

YILMAZSPOR Resimlerin dili olsada konuşsa dediğimizde, bunu da canlı yaşayarak dile getirdiğimizde o eski yaşanan güzel anılar bir kere daha hatırlanıyor. 

İşte mahallemizin takımı ‘YILMAZSPOR’  Yıl:1966 

Soldan sağa: Başkanımız Ramiz Keskin – M.Can Bayraktar – Mustafa Pişkinoğlu – Eşref – Cavit – Metin Dikener – Allpullu Şekerspor’dan Ülkü Tırpancı 

Oturanlar soldan sağa : Yılmaz Akçay – Kaleci Cangora – Alpullu Şekespor’dan Tuncay – Yalçın Gerdeme -  Zafer Tokel.

O yıllarda bölgemiz amatör ligleri bittikten sonra bahar aylarında Lüleburgaz’da ya kaymakamlık ya da Belediye Başkanlığı adı altında Bahar Kupası maçları düzenleniyordu. Bazı köy ve mahalle takımları bu kupaya güçlü kadrolar kurararak katılıyordu. Takımlar diğer takımlardan transfer etme hakkına da sahipti. Her mahalle ve köy takımları bir nevi şöhretler karması gibiydi. Maçlar bugünkü 8 Kasım Stadı’nın buunduğu futbol sahasında oynanıyordu. Kalabalık bir seyirci tarafından izlenen bu maçlar zevkli ve kaliteliydi. Şampiyon olan takımın Kupası Kaymakam veya Belediye Başkanı tarafından veriliyordu. Lüleburgaz esnafları da şampiyon olan takıma ve gol kralı olan futbolculara birçok hediyeler vererek ödüllendiriyordu. Bu maçlar geleneksel olarak her sene yapılıyordu. Eğer bu sene Belediye Başkanlığı Bahar Kupası maçları ise ertesi yıl bu kupaya kaymakamlık sahip çıkıyordu. 

Yılmazspor’da değişmeyen başkanımız Ata sporu güreşte iyi dereceleri olan, tarihi Kırkpınar güreşlerine katılarak sıralamaya giren bugün sevgi, saygı ve rahmetle andığım Ramiz Keskin ağabeyimiz idi. Biz oynayacağımız maça gitmeden evvel klüp lokalinde toplanır, sahaya chevrolet taksilerle giderdik. Güçlü bir kadroya ve güçlü bir yönetime sahip olduğumuzu gösteriyorduk. Genel kaptanımız Karayollarından emekli Sn. Kemal Güdücüoğlu idi. O, az sert ve net konuşurdu. Maçtan evvel bana ‘Bak Sarı Metin, bu takım kadrosunu sen kurdun, herşeyden sen mesulsün. Ben şimdi değil maçtan sonra konuşacağım.’ derdi. Saygı duyduğumuz, kendisini çok sevdiğimiz, çok değerli bir ağabeyimizdi. Bugün Lüleburgaz’da ne böyle mahalle ve köy takımları var ne de bu şekilde düzenlenen turnuvalar…

Ayrıca bu turnuvalardan 1967 yılında kurulan Lüleburgazspor’da istifade etmesini bildi. Lüleburgazspor izlediği bu maçlardan birçok futbolcuları görerek, beğenerek transfer etti. Ben  Yılmazspor formasını giyen, bu dünyadan göç eden Başkanımız ve futbolcu arkadaşlarımı hürmetle, rahmetle anıyorum. Diğer takım arkadaşlarıma da, sevgili sporseverlere de nice nice sağlıklı yıllar diliyorum. 

Bir resim dedik, yaşanan eski o güzel anıları dile getirdik. Başka bir yazı da tekrar buluşmak dileğiyle, sevgiler…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 05:27 tarihinde yazdırılmıştır.