SAYIN EMİN HALEBAK VE SPOR

Yazar - Metin Dikener

SAYIN EMİN HALEBAK VE SPOR Lüleburgaz Belediye Başkanı Sn. Emin Halebak’ı tüm spor dallarına verdiği desteklerinden dolayı candan kutluyorum. Sn. Emin Halebak için O sporu sevmez, sporla ilgilenmez, yardım elini uzatmaz diyenlere sesleniyorum. Sn. Emin Halebak Belediye Başkanlığı koltuğunda aşağı-yukarı 20 yıla yakın bir tecrübe ile oturuyor, bu da kardeşim her kula nasip olmaz. Sn. Halebak’ın tüm spor dallarına maddi ve manevi gerektiği şekilde yardım ettiğini görüyorum. Bu konuda bir iki örnekte verebilirim. Bugün Lüleburgaz’da Veteranlar adı altında basketbol ve iki futbol takımımız var. Bu veteran futbol takımımıza belediye Balkan turnuvası düzenliyor. Gelen yabancı konuklar, en iyi şekilde ağırlanıyor. Bu organizasyonun tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Ben futbolu bıraktığımda Lüleburgaz’da Veteranlar diye bir takım var mıydı? Yoktu. Oysa Avrupa’da Veteranlar resmi liglerde oynuyorlardı. Şimdi Lüleburgaz’da ileri yaşlarda futbolu bırakanlar spor yapma imkanı buluyor. Bu konuda dış temaslar da yapılıyor. Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi Balkan ülkeleriyle maçlar oynanıyor. Deplasmanlı resmi ligleri var. Bu ne kadar güzel değil mi? Lüleburgaz Belediyesi Yıldızlar Akademisi adı altında güzel bir spor kompleksi yaptı. Burada Voleybol ya da Basketbol, çim sahada futbol tüm sporcular güzel vakit geçirip eğleniyor bir de Tenis Kortu, olimpik yüzme havuzu yapılsa… 

Yine de bu güzelliği Lüleburgaz halkına ben değil Belediyemizin yaptığı bu muhteşem yapı içerisinde sunuluyor. Şimdi yaz akşamları Yıldızlar akademisinde Sn. Sabri Doğrugider hocamızın adı ve anısına başlayan futbol turnuvası ananevi haline getildi. Bu seneye de Sn. Necati Kayhan ismi verildi. Ben Lüleburgaz futboluna damgasını vuran hem futbol oynayarak hem de takım çalıştırarak yıllarca idarecilik yapan, cebinden paralar harcayan bu değerlere Belediyemizin sahip çıkmasını, onları hatırlayarak anmasını, isimlerin bu futbol turnuvasına yazılmasını taktir ediyor, tebrik ediyorum. 

Yaa kardeşim, insanları öldükten sonra değil yaşarken mutlu edin. Bu mutluluğu bizzat kendisi de görsün. Belediye Başkanımız hani sporu sevmez, desteklemez, spor için maddi ve manevi yardım etmez idi? Bunları gördük şu satırlarda dile getirdik. Sezarın hakkını da Emin Halebak’a verdik. Helal olsun diyor, spor severlere sağlıklı nice yıllar diliyorum.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 07:13 tarihinde yazdırılmıştır.