EN HAKLI OLDUĞUMUZ KONUDA KENDİMİZİ SAVUNAMIYORUZ.

Yazar -

                                EN HAKLI OLDUĞUMUZ KONUDA KENDİMİZİ SAVUNAMIYORUZ.

                Çözüm sürecini sonlandıran kim? PKK. Gezici sürecinde çözüm sürecini sonlandırmayı amaçlayan o küresel ve yerel efendilerin safında duran kim? PKK/HDP… Çözüm sürecini bozmak için elinden gelen her şeyi yapan FETÖ’yle bugün kol kola giren kim? PKK/HDP...

                Çözüm sürecini ve demokratikleşme hamlelerini boşa çıkartmak için var gücüyle AK Parti düşmanlığı yapan eski Türkiye koalisyonunun safına kendini yerleştiren kim? PKK/HDP…

                7 Haziran seçimlerinden Sonra azgın bir şımarıklıkla efendilerinden aldıkları talimat üzere silahlarıyla çözüm sürecini bitiren ve meskûn olduğu mahallerde hendek kazan kim? PKK...

                Kürtlerin özgür ve müreffeh geleceğine hendek kazan Kandil’in savaş baronlarına alenen arka çıkan kim? Şimdi bu HDP kalkmış hendek/terör siyasetinin bir sonuç olduğunu söylüyor. Çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bozulmasının bir sonucu olarak bu hendek /terör siyasetine arka çıkıyor. Üstelik yavuz hırsız misali hareket ediyor.

                CHP adına konuşan da HDP’nin bu siyasi söylemine arka çıkıyor. Akan kandan Erdoğan’ın/ AK Parti hükümetinin sorumlu olduğunu söyleyerek ileri gidiyorlar. CHP ile HDP’nin bu “hendek arkadaşlığı”, aynı güçler tarafından nasıl yönetildiklerinin bir örneği aslında.

                İran ile Türkiye karşı karşıya gelse, tercihim İran’dan yana olur.”diyen bir CHP’li vekilin baş tacı edildiği bir partiden başka ne beklenir ki?

               

                Benim kızdığım bizimkilere… En haklı olduğumuz bir konuda, yani terörle mücadele konusunda, PKK/HDP canibi karşısında söylem üstünlüğüne sahip olmamamız beni doğrusu kahrediyor Mecliste ve AK Parti içinde bölgeyi ve sorunları bilen aktörler doğru bir biçimde konumlandırılmazsa korkarım ki en haklı olduğumuz bir konuda haksız duruma düşeceğiz.

                PKK/HDP tarafının siyaseten en zayıf olduğu bir dönemde onlara yeniden güçlendirerek bir ortamı kendi elimizle onlara sunmayalım.

                                                                                                                                          

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 02:36 tarihinde yazdırılmıştır.