BAŞARININ SIRLARI

Yazar -

BAŞARININ SIRLARI

Okuyan insan kendi yanlışlarını yakalar. Okuduklarımız içimizde bir kıpırdanma ve heves uyandırıyorsa, amaca varıyoruz demektir.

 Başarı, başarılı insanlardan öğrenilir. Bizler de böylece onların seviyesine çıkabiliriz. Biz başarıya ulaşınca, gelişim ve değişim başlar. Başarmak zamanla bizim için bir alışkanlık haline gelir. Ondan sonra her şutumuz gol olur.

 Artık başarılı olamamak bizim için bir sorun olmaz. Başarılı olmak için hayatı doğru yorumlamalıyız. Sonra da ilkeler oluşturmalıyız. Bunu başarabilirsek içimizde sürekli bir disiplin doğar. Bunu hissettikçe başarılar birbirini izler.

Başarılı olmak için fiziksel, zihinsel ve ekonomik kapasitemizi bilmeliyiz ve kendimizi çok iyi tanımalıyız. Kapasitemizi öğrendikçe, başkalarından farkımızı görürüz.

            Doğru ve çabuk karar vermeliyiz. Bu beynimizin kapasitesi ile ilgilidir. Başarının motor gücü beynimizdir. Beynimizin gücünü sınırsız kullanabilirsek, çok büyük başarılara ulaşmak işten bile değildir.

            İnsan beyni mucizevî bir organdır. Anında bize yeni bilgiler öğretebilir. Zekâmız bizim için ve insanlık âlemi için çok muazzam bir servettir. Onu iyi kullanabilirsek yaşlandıkça zekâmız artar ve parlar. Sahip olduğumuz bu imkân tükenmeyen bir güç kaynağımız olur.

            İnsanoğlu, “Ben bu kapasitemle neleri yapabilirim.” Diye düşünür. Bir motivasyon geliştirir. Böylece olumsuz ve lüzumsuz inançlardan kurtulur.

            İnsanlar, yetenekleri doğrultusunda kendini ortaya koymalıdır. “Ne iş olsa yaparım.”cevabı hiçbir becerimiz olmadığı anlamına gelir. En büyük beceri karşımızdakine kendimizi kabul ettirmemizdir.

            İnsan, nefsinin esiri olursa bu geleceğinin sonu olur. İçimizdeki ifriti mutlaka yenmeliyiz. Bunu becerebilirsek, çok ve büyük işler başarma gücünü kendimizde buluruz.

            İnsanlar, kendilerini kontrol edebilmelidir. Başkalarından üstün taraflarının neler olduğunu fark etmeli, ona göre hayal kurmalı ve plan yapmalıdır.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 08:05 tarihinde yazdırılmıştır.