ÖĞRENCİLER, EĞLENDİREN ÖĞRETMEN İSTİYOR

Yazar -

ÖĞRENCİLER, EĞLENDİREN ÖĞRETMEN İSTİYOR

            22 BİN ÖĞRENCİYE, 10 BİN VELİYE VE 2 BİN 200 ÖĞRETMENE “GELECEĞİN ÖĞREYMENİ NASIL OLMALI? ” DİYE SORULDU? GELECEĞİN ÖĞRETMENİNDE ARANAN NİTELİKLER: “ÇOCUKLARI SEVEN, EĞLENCELİ DERS İŞLEYEN, TEKNOLOJİYİ BİLEN, YENİLİKLERE AÇIK” DİYE SIRALANDI.

 

            ÖĞRENCİLERİN SIRALAMASI:

            Gelişmeye ve yeniliklere açık olmalı. Güler yüzlü ve iyi kalpli olmalı. Hayatından bezmiş gibi davranmamalı. Dersleri neşeli işlemeli, işini, çocukları sevmeli. Hoşgörülü, anlayışlı, sabırlı ve sakin olmalı. Gelişmeye ve yeniliklere açık olmalı. Teknolojiden anlamalı. Adil olmalı, öğrenciyi rencide etmemeli. Notla tehdit etmemeli. Yabancı dil bilmeli.

           

            ÖĞRETMENLERİN SIRALAMASI:

            İşini, hayatı ve öğrencileri sevmeli. Sabırlı, tarafsız, eşit davranmalı. Yaratıcı olmalı. Entelektüel olmalı, kendini geliştirmeli. Öğrenciyi değil, davranışını eleştirmeli. Geleceği görmeli ve rehberlik etmeli. İnisiyatif alabilmeli. Kendisi ve çevresi ile barışık olmalı. Mizah anlayışı olmalı, empati kurabilmeli. Dünya vatandaşı olmalı, açık fikirli olmalı.

 

            VELİLERİN SIRALAMASI:

            Alanının uzmanı olmalı. Öğrenci ile sağlıklı iletişim kurabilmeli. Çocukları sevmeli ve eşit davranmalı. Öğrencisini araştırmaya yöneltebilmeli. Teknolojiye hâkim olmalı. Önyargılı olmamalı, empati yapabilmeli. Faklılıklara göre öğretebilmeli. Müfredatın sınırlarını zorlayacak kadar cesur olmalı. Yeniliklere açık olmalı. Eleştirel olmalı.

 

 

            Son yıllarda tartışılmaya başlanan “Geleceğin öğretmeni nasıl olmalı? “ Sorusunun cevabı çeşitli araştırmalar sonucu yukarıdaki gibi ortaya çıktı. İlgi duyanların dikkatine sunulur.  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 15:13 tarihinde yazdırılmıştır.