LÜLEBURGAZ’DA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AÇILDI

Yazar -

 LÜLEBURGAZ’DA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AÇILDI

  Lüleburgaz’da dört yıllık lisans düzeyinde T.C. Kırklareli Üniversitesine bağlı UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKUKULU AÇILDI. Bu okulun bünyesinde uluslararası ticaret, lojistik, bankacılık ve sigortacılık bölümleri olacak. Bu okul bu yıl faaliyete geçecek. Birinci sınıfa öğrenci alınacak. Öğretim kadrosu da sağlanmıştır.

                 Lüleburgaz’da birkaç fakülde açılması ısrarla isteniyordu. Lüleburgaz halkı da böyle bir okulun ilçemizde açılmasını bekliyordu. Bu konuda yıllardan beri yerel basında böyle bir okulun açılması için çeşitli bilgilendirme yazılarımız oldu. Lüleburgaz’ın etkin ve yetkili kişilerini ziyaret ederek konuyu gündemde tutma çabalarımız aralıksız devam etti. Sosyal Toplum Kuruluşları bünyesindeki toplantılarında bu çabalarımız etkili olmuştur.

                Yeni kuruluşların kurulması öyle hemen olamıyor. İşe başlamak işin yarısı demektir. Kervan yolda düzelerek yol alır. Bu konu da yol almaya başladı.

                Lüleburgaz Trakya’mızın en gözde bir yerleşim yerlerinden biridir. Çevresi, ulaşım imkânları yeterlidir. Ülkemizin en büyük şehri İstanbul’a iki saatlik bir mesafededir. Kırklareli ilimizin nüfusu 66 bin civarındadır. Lüleburgaz ilçe olmasına rağmen 100 binin üzerindedir. Son yıllarda çok hızlı göç almış ve çok hızlı gelişmiş her türlü yatırıma elverişli hale gelmiştir.

                Lüleburgaz’a sadece yüksek okul ve fakülde açılması yetmez bir üniversite de açılmalıdır. Lüleburgaz, doğudan batıya, kuzeyden güneye, kara, deniz ve hava yollarına çok yakın olan gelecek vaat eden bir yerleşim yeridir. Sadece okul açmakla iş bitmiyor. Asıl iş işte o zaman başlayacak.

                Lüleburgaz tarihi bir kenttir. İki sanayi bölgesi vardır. Bunlardan biri organize sanayi bölgesi görevini görmektedir. Büyükkarıştıran bölgesinde ihracata yönelik pek çok fabrika vardır. Bu fabrikalar işsizlik oranını yok denecek derecede azaltmıştır. Hızlı göç alan, her bakımdan gelişen, tarım ticaret ve turizmde gelişmiş, okullaşma sorunları hallolmuş, her derecede ve türde okulları olan bir ilçedir.

                Lüleburgaz’da bu güne kadar, birkaç fakültemizin açılmasını rektörlük planlamalıydı. Lüleburgaz halkının bu konuda sesini yükselterek duyurması beklenmemeliydi. Komşu illerin ilçelerinde çeşitli fakültelerin açıldığı bilinmektedir.  

                Lüleburgaz’da birkaç fakülde açılması için ilçedeki önde gelen insanların isteklerini yüksek sesle dile getirmeleri zaman içinde çok olmuştur. Bu Yüksek Okul’un açılması öyle kolay olmadı. Halkımız yardımseverdir. Vakti gelince gereğini yapacaktır.

                Lüleburgaz sahipsiz değildir. İlçemizde dört yıllık yüksek okulunun açılması Sayın Rektör’ün planlaması ile mümkün olduğunun halk farkındadır. Lüleburgaz’da faaliyet gösteren STK bu konuyu takip etmeye devam etmelidir.

                Ülkemizin birçok yerlerinde vaktiyle yöre halkının ısrarlı isteği ve yardımları ile barakalarda açılan üniversiteler zamanla gelişerek dünya çapında kurumlar haline gelmişlerdir. Şimdiki imkânlar çok daha iyidir. Devlet ve halk elele verince başaracaklarına inancım tamdır.

                Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere tebrik ve teşekkürlerimizi sunarım.

 

                                                                                                                                                 07. 10. 2015

                                                                                                                                           Remzi YEŞİLYURT

 

 

                               

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:31 tarihinde yazdırılmıştır.