SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA SAYGI ŞARTTIR

Yazar -

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA SAYGI ŞARTTIR

 Sayın Cumhurbaşkanımız, seçim sonrası partileri hükümeti kurmak amacıyla uzlaşmaya çağırmıştı. Ama muhalefet partileri Sayın Erdoğan’a karşı kin, nefret dili ve davranışları başlattılar. Meclisin yemin töreni için açıldığı gün muhalif partiler ne kadar saygısız davrandıklarını halkımız nefret ve ibretle gördü.  Muhalif partilerin gösterdiği bu tavır insani ve milli bir davranış olmamıştır.

            Milli iradeyi temsil eden kişi ve makamlara gösterilen saygısızlık, demokrasimizi zehirlemektedir. Yeni dönemde uzlaşmaya ne kadar uzak olduklarını açıkça göstermişler. Bu tavırdan partiler süratle uzaklaşmalıdır. Aksi takdirde kendileri kaybedeceklerdir.

            AK Parti, Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlıkların hiç birini karşılıksız bırakmaz. O’nun makamına ve şahsına yapılacak saygısızlıklar her türlü diyalogun ve uzlaşının önünü keser. Cumhurbaşkanımız baştan beri her türlü uzlaşıya ve diyaloga açık olduğunu daima söylemektedir.

            Hükümet çevrelerinin, diyalog ve uzlaşma çağrılarını siyasi partiler bir zaaf olarak almasın. Buradan kendilerine bir hayır gelmez. Halk kimin ne yaptığını iyice görüyor. Şu anda bir seçim yapılsa, AK Parti’nin tek başına yine ikditara geleceğine de herkes inanıyor ve yapılan anketler de bunu gösteriyor.

            Muhalefet bloğu lafları, seçim öncesi laflarıdır. O zaman kendi aralarında anlaşsınlar ve hükümeti kursunlar. Ortada öyle bir blok yok. Her parti hükümetin kurulması konusunda meclisteki kuvvetleri oranında konuşmalıdır.

            Cumhurbaşkanımıza saygısızlık bu şekilde devam ederse, muhalefet partileri hükümet kurmaktan vaz geçerlerse, o zaman tekrar seçim konusu gündeme gelir.

            Yanlış anlaşılmasın AK Parti, hükümetin acele kurulması gerektiğine inanıyor. Devletimize ve Cumhurbaşkanımıza saygısızlık etmek bir daha tekrar etmesin. Saygısızlık insani bir davranış değildir. Buna gerek yoktur. İlgililere hatırlatırım.                                                                                  

                    

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 02:15 tarihinde yazdırılmıştır.