HDP KANDİL’E İTAAT EDİYOR

Yazar -

 HDP KANDİL’E İTAAT EDİYOR

  Seçmen AK Parti’ye oy verecek. PKK, Öcalan çözüm istiyor diye kerhen destek verdi. PKK Güneydoğu’da yöneteceği bir coğrafi toprak istiyor. HDP Erdoğan’ı tasfiye edecek ama buna gücü yetmiyor.

                Çözüm sürecini halk destekliyor. Masadan kalkanın kendisi kaybeder. HDP ilk defa seçimlere parti olarak giriyor. Bu HDP’nin kendi kararıdır. Bu fikir uzun tartışmalar sonrası İmralı,   HDP ve Kandil ikna edildi.

                HDP’nin Meclis’e girmesinin ve ya girememesinin ne etkisi olur? HADEP, 1995, 1999 ve 2002’de seçimlere parti olarak girdi. Ama barajı aşamadı. Barajı aşamadığı için de dünya yıkılmadı. Şimdi parti olarak giriyorlar. Sonucu göreceğiz.

                HDP Kürtlerin CHP’sidir.  6-8 Ekim olaylarından dolayı Güneydoğu’da Kürt halkının canı çok yandı.  HDP’nin barajı aşabilmesi CHP’deki Alevi ve AK Parti’deki muhafazakâr oylara bağlıdır. Doğmamış çocuğa don biçilmez. 7 Haziran’a adapte olduk. Sonucu o zaman göreceğiz.  

                AK Parti hakkında kapatma davası açıldı ama başaramadılar. Cumhuriyet mitingleri düzenlendi toplum kutuplaştı. Gezi olayları ikditarı tasfiye edemedi. Gül-Erdoğan ayrışmasını tasarladılar başaramadılar. 17/25 Aralık darbesini planladılar beceremediler. Şimdi ise Meclis’e HDP’yi sokup AK Parti’nin önünü kesmek istiyorlar. Ama bunu da başaramayacaklar.

                Cumhurbaşkanımız sürecin mimarı ve lideridir. O olmasaydı süreç bu noktaya gelmezdi. Sayın Erdoğan hiçbir faninin alamayacağı riskleri aldı ve hepsini başardı.

                Cumhurbaşkanımız Kürt sorunu değil, Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır diyor. 1992’de HEP o zamanki hükümetten yapılmasını istedikleri bir liste verdi. AK Parti ikditarı hükümet olunca o listede belirtilen tüm talepler yerine getirdi. Daha neler yapabilirdi ki...

                Son 30 yılda nereden nereye gelindiğini bir düşünelim. AK Parti daha ikditar olmadan sorunların neler olduğunu ve bunları nasıl çözeceğini açıkça ortaya koyan bir partidir.

                PKK  ve HDP süreci zehirlemek için elinden geleni yaptılar. Buna rağmen Erdoğan’ı tasfiye etmeye soyundular. HDP ve PKK silah bırakmayı bile söyleyemediler. PKK geri çekilmeden ve silahı bırakmadan süreç ilerleyemez. Sürecin geleceği kamu düzeninin sağlanmasına bağlıdır. PKK silah bırakıp yurt dışına çekilmesi şarttır.

                Kandil çözüm istemiyor.  PKK kendisinin idare edeceği coğrafi bir bölge istiyor. 2013’te Öcalan silahlar bırakılmadan ve siyaset konuşulmadan barış olmaz. Türkiye gerçeği çözdü. Asla PKK’nın planlarına izin verilmeyecek. HDP, bize akıl vermeyi bıraksın, eğer gücü yetiyorsa PKK’ya sürekli silah bırakması çağrısı yapsın.

                Sürecin gerçek şartı elindeki o silahları bırakması ve yurt dışına çekilmesidir. PKK verdiği sözlerin hiçbirini tutmamıştır. İmralı’daki Öcalan’ın iradesini de zaafa uğratmaktadır. HDP’nin uyguladığı siyaset eski Türkiye’nin uyguladığı siyasettir. Varacağı bir yeri ve yönü yoktur.

             

                                                                                                                                         

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 18:07 tarihinde yazdırılmıştır.