AK PARTİ %50 OY ALIYOR

Yazar -

AK PARTİ %50 OY ALIYOR

             Davutoğlu yüzü gülen bir adam. Sözü yumuşak olan bir adam. Böyle bir insana ülkemizin ihtiyacı vardır. Çünkü lider konumundaki bir kişi siyasette şiddet dilini kullanmaması lazım. İnsanlara hükmeden, dayatan bir siyaset dilini kullanmamak lazım. Hele hakaret edici, küçültücü bir davranış içinde olmamalı.  

            Bunların parti içinde özeleştiri anlamında konuşulması yararlı görülebilir. Bir partinin kendi ulaştığı reyin niteliğini neden bu insanların kendi partileri yanında olduğunu ve durduğunu, ama oy vermeyenlerin hatta karşı olanların, hele ikditar partisi iseniz. Buların nasıl kazanılabileceği, nasıl icraattan memnun hale getirilebileceği müzakere edilmesi kadar normal bir şey olamaz. Parti imajı,

lider imajı her şey konuşulabilir.

            Ben de milletin bir ferdi ve kanaat önderi olarak bütün partileri değerlendirebilirim. Ak Parti’yi ülke için başarılı olmasını bir insan olarak temenni edebilirim.

            Belki AK Parti’ye karşıyım, ona oy vermem. Ama adamlar çalışıyor gibi bir noktaya getirmek çabasını da önemli bulurum.

            AK Parti % 50 civarında oy alıyor ama muhalefet yüzde 50’nin de sizden nefret ettiğini söylüyor Buna ne dersiniz? Şeklinde bir sorunun güçlü bir cevabı vardır.

            Diyelim ki Muhalefet bize oy vermiyor. % 50’nin bizden nefret ettiğini düşünüyor. Bu mantıkla CHP’den toplumun % 75’inin, MHP’den toplumun %85’inin, HDP’den de % 90’nın nefret ettiği gerekmez mi?

                                                                                                               

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.