KARGANIN MASALI

Yazar -

 KARGANIN MASALI

Hayvanlar dünyasında keçi sakallı bir karga varmış… Önceleri yokmuş keçi sakalı ne zaman ki yalancı müdür olmuş, kendini bir şey zannetmiş. İmaj yapmış kendine, çok tarlalar dolaşmış buğday, mısır, ayçiçeği toplamış.

    Fabrikalar kurmuş, yemiş, içmiş,keyif sürmüş. Kralmış o zaman adı. Fakat her çıkışın bir inişi olduğu gibi bilinmeyen bir nedenle iflas etmiş.

     Başlamış sürünmeye, köylere, pazarlara gitmiş. İnci, boncuk, limon, elma, pırasa satarak geçinmeye başlamış, ama sıkıntı devam etmiş.

     Günlerden bir gün saf bir çobanla tanışmış, arkadaş olmuşlar. Çoban onu yedirmiş, içirmiş kuzucuklarını ona emanet etmiş. Sen ‘’müdürsün’’ demiş. Keçi sakallı kargada bir havalar, bir havalar yanına kimse yaklaşamamış. Sahibi olan çobandan kendini yüksekte görmeye başlamış. Bir gün kuzucuklarının yanına jeolog karga gelip keçi sakallıya bu dünyadan onu kurtarıp daha iyi yerlere getireceğini vaat etmiş. Keçi sakallı, çobanı bırakıp zengin olmanın peşine düşmüş. Onu besleyen büyüten ve müdür yapan çobanı zengin olma hayaliyle terk etmiş. Çoban kızmış ona sitem etmiş, Çobanı zengin olmanın hayaliyle terk etmiş. Ona can veren yeniden hayata döndüren çobanı bırakıp, yeni tanıdığı jeolog a dost demiş. Kızmışlar çobana keçi sakallı jeolog, elektrik mühendisi ve gazi karga toplantı yapmışlar.

  Keçi sakallı demiş ki; Bu saf beni çok besledi ama bir türlü doymadım onun gözünü oymak istiyorum. - Arkadaşlar ben mahallenin paşası olmak istiyorum deyince, yanındakiler başlamış tempo tutmaya.  - Ya ya ya ya şa şa şa paşa paşa sen çok yaşa.. Hemen havalara girmiş keçi sakallı karga, ilk icraatını yapmış. Havalanmış çobanın başına konmuş başlamış gagasıyla çobanın gözlerini oymaya, işte böyle çıkmış bu söz ortaya BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ.

   İnsanlarda da yaşanmış örnekleri vardır; Koskoca Roma İmparator u Sezar kimsesiz bir çocuğu evlatlık edinmiş adını BRÜTÜS koymuş. Beslemiş, büyütmüş ve komutan yapmış. Sonunda Brütüs Sezar’ı bıçak darbeleriyle arkadan bıçaklamış. Meşhur Sezar’ın sözü ‘’ SENDEMİ BRÜTÜS’’ olmuş.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 10:10 tarihinde yazdırılmıştır.