Kan ağlayan Filistin

Yazar -

Kan ağlayan Filistin

Gazze’de giriştiği soykırımı dünyadan gizlemek isteyen İsrail, insanları tanklardan attığı oklarla öldürüyor. Tanklardan bir defada binlerce ok atan İsrail ordusu 550’ye yakın sayıda Filistinli Müslümanı katletti. Saldırılarda yaklaşık 3500 kişide yaralandı. Geçen hafta Perşembe günü başlattığı kara harekatıyla Gazze’de yaşayan yüz bine yakın Filistinli kardeşimiz evlerini terk etmek zorunda kaldı.

2. Dünya Savaşı’nda 60 milyona yakın insan öldü. Bu ölümlerin sadece 2 milyonu savaşan askerler olup, geriye kalanlar ise sivillerdi. 58 milyon sivil ölümünden sadece Yahudilere bir trajedi yaratılarak asırlardan beri arzuladıkları bugün ki Filistin topraklarına yerleşme ve bir devlet kurma imkanı tanındı. Bunda Dünya’nın pek çok ülkesine dağılmış ve bulundukları ülkelerin yönetimleri üzerinde önemli nüfusları bulunan Yahudilerin etkisi çok önemliydi. Bu ülkelerin karar vericileri, onların (Yahudilerin) isteklerini reddedemedikleri gibi bulundukları tüm uluslararası platformlarda adeta onlar adına hareket eden haklarını fazlasıyla savunan avukatları haline geldi. Neticede 1948 yılında kurulan İsrail, o tarihten bu yana yerli nüfusunu oluşturan Filistinlileri yerlerinden yurtlarından ederek milyonlarca Filistinli ‘yi mülteci durumuna düşürdü.

Bugün egemen güçlerin, hazırlayıp uygulamaya koydukları BOP ( Büyük Ortadoğu Projesi) ve Arap Baharı Projeleri dahi İsrail’in hiçbir zaman vazgeçemediği “Büyük İsrail” hedefini gerçekleştirmeye yöneliktir. O halde yapılması gereken nedir? Dünya petrolünün tamamına yakınını karşılayan Irak, Suriye, Libya gibi bölge ülkelerinin kendi gelecekleri adına attıkları adımlar kendileriyle beraber maalesef tüm bölgenin sonunu hazırlamıştır. Bunun içinde Filistin’e yapılan zulümlere dur diyememekle beraber neme lazımcılığın cezasını çekmektedirler. Bütün bu yaşananlardan ülkemizin etkilenmemesi mümkün değildir. Bütün bu projelerin asıl hedefi TÜRKİYE’DİR. Zira Türkiye tarihi misyonuyla bölgedeki bu paylaşım savaşını durdurabilecek potansiyele sahip tek ülkedir. Ancak maalesef bu rolünün gereğini bugün itibariyle yerine getirememektedir. Kaptı kaçtı yapılan politikalar, göstermelik van minutler (one minute) gerçeğin ta kendisidir.

Çözüm süreçleri üreten iktidarımız umut ederiz ki bu Filistin sorununa da bir çözüm bulur. Hamas Lideri Halit Meşal’in 2012 yılının Eylül ayında AKP’nin 4.Olağan Kongresi’ne katılmış büyük alkışlar arasında “Ey kardeşim Erdoğan! Şanın daha da yücelsin. Sen sadece bir Türk Lideri değil, İslam Dünyası’nın da bir liderisin.” Demişti. Bu sözlere layık olarak gereğini yapmaları dileğiyle…

KAN AKITAN İSRAİL

 

Kan akıtan İsrail

Hitlerin elinden kurtuldun

Acılarını unuttun

Aynı zulmü Filistin’e

Sen yapar oldun

Alma mazlumun ahını

Çıkar aheste aheste

Senin de sonun gelir,

Gelir bir gün İnşallah

 

Kan akıtan İsrail

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:10 tarihinde yazdırılmıştır.