ÇAĞRI

Yazar -

ÇAĞRI

Cam sanayisinin bekası için güçlü bir işverene ve azimle çalışan işçilere ihtiyaç vardır. İşlerin yolunda gitmesi için işveren de işçi de bir bütünün birbiriyle uyum sağlayan ayrı ayrı parçaları gibi davranmalı ve bir puzzle gibi düşünülmelidir. İşçi olmadan tamamlanamayan bir sistemde işçiye önem verilmeli ve emeğine saygı gösterilmelidir. Dolayısıyla işine ekmeğine sahip çıkmaya çalışan cam sanayi işçilerimize de hakkı verilmeli, işverenlerimizde bu hakkı gözetmekte tereddüt etmemelidir.

Unutulmamalıdır ki burada dönen çarkın dişleri işveren ise çarkı çevirenler muhakkak işçilerdir. İşçi üreten demektir, işçi emek veren ter döken demektir. Cam işçi kardeşlerimizin haklı grevinin ertelenmesi, çözümlerinde ertelenmesi demektir. Bu işçi kardeşlerimizin mağduriyeti işveren ya da devlet tarafından giderilemeyecek türde değildir. Bugün “her konuda” çözüm üretmeye çalışan hükümet ekmeğinin mücadelesini veren işçi kardeşlerimizin sorunları için de çözüm üretme çabasında olmalıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Hadis-i Şerifin’de: “Çalışına, ücretini teri kurumadan önce veriniz.” buyurarak işçinin hakkını teminat altına almıştır. İş hayatında barış ve huzurun sağlanabilmesi için; İslamiyet’in çizdiği dürüstlük, adalet ve ahde vefa esaslarına riayet edilmeli ve Sevgili Peygamberimiz’ in yol gösterici sözlerinden dersler çıkarılmalıdır. Bende Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda çalışan bir işçi kardeşiniz olarak işverenin daha hoşgörülü olmasını, meselelere daha yapıcı yaklaşmasını temenni eder; senelerce yüksek sıcaklıklarda çalışıp, alın teri dökmüş cam sanayi işçilerimizin de en kısa zamanda arzu ettikleri sonuca ulaşmalarını dilerim.

 

Sözlerime son verirken; cam sanayi işçilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan-ı şerifleri hayırlı olsun diyor, bu mübarek ayın tüm mümin kardeşlerimin gönüllerine rahmet, sofralarına bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 14:50 tarihinde yazdırılmıştır.