Bir avuç kömür için bir ömür verenler

Yazar -

Bir avuç kömür için bir ömür verenler

Sabah erken kalkıp işlerine gitmek için hazırlandılar. Hayat arkadaşları (Hanımı) ile vedalaştılar. Gidip dönmemek var, gelip görmemek var dediler. Geldiler ama göremediler, kimileri hiç gelemediler, kimileri göründüler ama biz geldik diyemediler, (Hanım bir kase çorba, bir tas ayran getir içelim diyemediler.)

Soma da yaşanan korkunç faciada yangının yol açtığı dumanlardan ve karbon monoksit gazından dolayı yer altında kalan madencilerimizin akşamı olmadı.

O işçilerimizin akşamdan sabaha kadar acı keder, gözyaşı ve her şeye rağmen bir umutla diğer sabahlar güneş doğana kadar, şafaklar sökene kadar maden ocağı kapısında bekleyen eşleri, kardeşleri, çocukları, anaları, babaları, sevenleri için yeni güneşler doğdu, sabahları oldu ama ümitli bekleyişler yerlerine hüzün acı gözyaşı doldu.

Çünkü 301 madenci kardeşimiz hayatını kaybetmişti, hakka yürümüştü.

Bazı sabahları güneş doğdu ama bulutlu hava güneşi engellemişti, sanki havada hicrana bürünmüştü. Bazı sabahları ise güneşin doğmasına rağmen acılar yüreklerde gözyaşları doğmasına rağmen acılar yüreklerde, gözyaşları sel olmuş. Madenci kardeşlerimizin (aileleri) eşleri, çocukları, anneleri, babaları ve akrabaları acılarını ifade edebilecek durumda değillerdi.

Şu anda bütün Türk ve İslam dünyasından yapılan dualar SOMA şehitlerimiz için imanlı dudaklardan gökyüzünde yükseliyor. Milletçe Başımız Sağ olsun. Dualarımızla. Fatiha Salavat…

 

Bir avuç kömür için bir ömür verenler

Bir avuç kömür için,

Bir ömür verenler.

13.05.2014 Soma

Madene  girdi işçim.

Ekmeğini kazanmak için.

Trafo patlaması dediler

Yüreklere acı verdiler

14.05.2014 Maden ocağı

Soma, Manisa 301 şehit verdik.

Yürekler dağlandı.

Ana, baba, kardeş, eş, çocuk ağladı.

Allah sabır versin

Allah rahmet eylesin madenci şehitlerimize

Bir avuç kömür için

Bir ömür verdiler.

Türkiye yasta

Türkiye üzgün

77 milyon hepimiz

301 şehidine ağlıyor

Madenci şehitleri

Bizim şehitlerimiz

Hepimiz üzgünüz.

Hepimiz YASTA.

Bir avuç kömür için

Bir ömür verdiler.

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 14:05 tarihinde yazdırılmıştır.