Devlete Bağlılığın önemi

Yazar -

Devlete Bağlılığın önemi

Devlet nedir? Devlet ortak bir hayatı ve kültürü paylaşan bir toplumda, bu toplumu düzenleme, bu toplumu güvenlik, refah ve huzur sağlama amacını güden bu amaca yönelik olarak kanun koyma, bu kanunları uygulama, yargılama, cezalandırma gibi güçlere sahip olan kurumdur.

Devlet kurumları bilinen tarihin en eski toplumlarından bu yana hep var olmuştur. Marksislerin ortaya attıkları hayali “kültürel evrim” senaryosu içinde devletin sonradan ortaya çıkan bir mekanizma olduğunu iddia ederler. Tarihte ilk toplumlarda devlet ya da benzeri bir otorite olmadığını “komünal” hayat sürdürüldüğünü öne sürerler. Oysa tarihsel ya da arkeolojik hiçbir bulgu bu iddiayı doğrulamamaktadır. Aksine hakkında bilgi sahibi olabildiğimiz en eski medeniyetlerin hepsinde “güçlü devlet” mekanizmaları bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Bu aslında insanın yaradılışının doğal bir sonucudur. İnsan yaratılış gereği doğruyu öğrenmek ve doğrulara uygun bir düzen içinde yaşamak ister. Yanlış uygulayanların ise durdurulmasını ister. İşte bu nedenledir ki, insanlara doğruyu öğreten bir takım kurallar, kanunlaştırarak bu kurallara uygulaması mecbur kılacak yegane güçtür devlet.  

 

Bu nedenle devletin bekasının geleceği için Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu olan, “Mustafa Kemal ATATÜRK” bu devlet içinde yaşayan insanların Çanakkale, Dumlupınar örneğinde olduğu gibi bu devlet topraklarını düşman elinden kurtuluşunun mücadelesini veren TÜRK, KÜRT, LAZ, ÇERKEZ, BOŞNAK’ın bu devlet birlik içinde mücadelesini verdiğinden dolayı “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” diyerek devletin tek bir güç etrafında toplu olunca vatan savunmasında başarı elde edeceği kaçınılmaz bir gerçektir. Bu devlet bir bütündür. Yeniden buluşmak dileğiyle. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 01:50 tarihinde yazdırılmıştır.