TRAKYAKENT’ten eğitim semineri

Trakya Belediyeler Birliği, proje döngüsü yönetimi ile eğitim semineri düzenledi. Lüleburgaz’da düzenlenen eğitim seminerinde katılımcılara proje yazılımları ile ilgili bilgiler verdi.
TRAKYAKENT’ten eğitim semineri

Toplantının açılış konuşmasını yapan Trakya Belediyeler Birliği Müdürü Sinan Çetiz, “Burada yaptığımız eğitimin herkes için faydalı geçeceğine inanıyorum. Biz çalışmalarımız kapsamında her geçen gün bir adım ileriye gidiyoruz. Hedefimiz yerel ve ulusal anlamda başarılar elde etmek. Uluslar arası anlamda adımızdan söz ettirmeye başladık. Burada yapacağımız 2 günlük eğitimde çeşitli proje yazma yöntemlerini öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Uygulanabilir projeler

Ardından bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ise, “Yapılan projelerin maddi ve sosyal sorunları oluyor. Yapmamız gereken projenin kabul aşamasında yapacağımız ve istediğimiz şeyleri açıkça belirtmek. Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak Avrupa Birliği ile bir çok proje gerçekleştirdik. Yapacağımız projelerde kendi olanaklarımızı ve kabiliyetlerimizi ortaya koymalıyız. Bunun yanında belediyecilik deneyimlerinizi de ortaya koymalısınız. En önemlisi projeleriniz uygulanabilir olmalıdır. Eğitimin sonunda etkinlik ve verimlilik kavramını çok iyi tartmalısınız. Projelerde, en önemli kısımda yaşadığımız yerlerin demokratik kültürünü yükseltebilmektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra çevre il, ilçe ve beldelerden gelen belediye temsilcilerine danışmanlar Neli Blagoeva, Nazife Ahmedova, Atanaska Toneva AB fonları ve proje başvuru paketinin tanıttıktan sonra proje kavramı ve proje döngüsü hakkında bilgiler verdiler. Verilen molanın ardından paydaş analizi ve uygulaması, hedef analizi ve uygulaması, strateji analizi ve uygulaması hakkında bilgiler verdi.

Eğitimin ikinci gününde ise eğitmenler tarafından mantıksal çerçevenin doldurulması ve bütçe hakkında bilgiler verdi. Eğitim soru cevap ve değerlendirme ile sona erdi. Ömer MUTLU

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 18:52 tarihinde yazdırılmıştır.