İkinci el eşya sezonu açılıyor

Üniversite öğrencilerinin, bekarların, askerlerin ve evine düşük maliyetle eşya almak isteyenlerin uğrak yeri olan iki el eşya sezonu Eylül ayında başlıyor.
İkinci el eşya sezonu açılıyor

 Lüleburgaz’da özellikle Özerler Mahallesi’ndeki ikinci el eşya mağazalarını gezerek piyasanın nabzını sizler için tuttuk. İkinci el eşya satıcılar eşya alırken iyi incelenmesini ve eşya için garanti verilmesinin istenmesini tavsiye ediyor. İkinci el eşya mağazalarında mobilya, buzdolabı, televizyon, masa-sandalye, dolaplar alıcılarını bekliyor.

Öz Fatih İkinci El Mağazası’nın sahibi Fatih Arısoy: “15 yıldır iki el eşya alıp satarım. İkinci el eşya almak için özellikle bizlere öğrenciler, bekarlar, askerler geliyorlar. İkinci el eşya satmak içinde evini yenileyenler, tayini çıkanlar, aldığı eşyayı beğenmeyenler genellikle geliyor. İkinci el eşya alımı ve satımı çok zahmetli bir iş. Biz aslında satıcı ile alıcı arasında tampon bölge oluşturuyoruz. Bizi arıyorlar ya da bize gelerek ikinci el eşyaları olduğunu söylüyorlar. Bizde gidiyoruz eşyayı inceliyoruz ve işe yararsa alıp getiriyoruz. Tabi bizim iş burada bitmiyor eşyanın temizliği, bakım ve onarımını yaparak kullanılabilecek hale getiriyoruz” diye konuştu.

 Yaz dönemi olduğu için satışların durduğunu ama Eylül ayında işlerin açılmasını beklediklerini ifade eden Arısoy, “Bizim işler birazda sabır işidir. Alıyorsun onun kullanıcısını beklemek zorundasın. Eylül ayı ile itibaren, öğrenciler, tayinle gelenler bize uğrayıp evlerine eşya alıyorlar. Eşya alacak kişilere tavsiyem sıfır eşya almadan önce ikinci el mağazalarını gezmeleridir. En azından bir fiyat araştırması olur. Eşya alacaklar ise eşya elektronikse çalışıp, çalışmadığına baksınlar. Mobilya üzerine ise temiz ve kırık olup olmadıklarına baksınlar. Birde mal için satıcıdan garanti alsınlar. Olurda evde gider bir eksiği çıkarsa en azından geri verme şansı olur. Biz genellikle garanti veriyoruz” dedi.

 

Yuvam İkinci El Mağazası’nın sahibi Mehmet Akif Arısoy da, özellikle kendilerine öğrenci, bekar ve askerlerin geldiğini söyledi. Şunda ikinci el eşya piyasasının durgun olduğunu belirten Arısoy, Eylül ayından sonra işlerin açılmasını beklediklerini söyledi. İkinci el eşya alacak vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden Arısoy, “Biz ikinci el eşyaları sıfır eşyaların üçte bir fiyatına satıyoruz. Bundan dolayı da müşteriye cazip geliyor. Evinin eksiği olanlar aynı eşyaya daha fazla ödemek yerine geliyor buradan daha az ödeyerek eşyasını alıyor. Ama eşya alacaklara tavsiyem aldıkları eşyanın sağlam olup olmadığına dikkat etmeliler. Aldıkları eşyanın aynısının evlerine teslim olduğunu kontrol etsinler” dedi.

 

Yılmaz ORUÇ

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 14:07 tarihinde yazdırılmıştır.