CHP’de sesler yükseldi

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP’de sesler yükseldi

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer “Partimizde belediye başkan adayımız MYK tarafından, belediye meclis üyesi adaylarımız örgüt ve belediye başkan adayı tarafından belirlenecek. İl Genel Meclis Üyesi adaylarımız için ise temayül yoklaması yapılacak.  Biz CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü olarak biz hem belediye meclis üyesi adaylarının hem de il genel meclis üyesi adaylarının temayül yoklaması ile belirlenmesini istedik. Bu yönde karar aldık. Bu kararımızı da İl Başkanlığı’na ilettik. Ancak İl Başkanlığı belediye meclis üyesi adaylarını örgüt ve belediye başkan adayı tarafından belirlenmesini uygun görmüş. Bu yönde karar vermiş.” dedi.

Alaaddin Güncer’in konuşmasının ardından söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Erken “24 Ocak 1993 tarihinde bombalı saldırı ile hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu ile 24 Oca 2001 tarihinde hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın hayatını okudu. Neslihan Erken’in ardından bir konuşma yapan CHP Lüleburgaz Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Kenar “Partimizde aday adaylarının ekipleri arasında bir savaş var. Sosyal medyada adeta fotoğraf paylaşma savaşı veriyorlar. Adayımız belirlemesine yakın bir zamanda enerjimizi birbirimize karşı değil rakiplerimize karşı kullanmalıyız. Bu atışmaya son vermeliyiz” dedi.

Sevgi Kenar, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü arında kendi çabaları ile Adalet ve Demokrasi Hafta adı altından CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Gazeteci Mehmet Faraş’la görüşüp Lüleburgaz’a davet ettiğini. Anca CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu’nun seçim telaşı ve ekonomik sıkıntı bahanesi ile bu programı onaylamadığını kendisinin de Güler Faraş’ı arayıp programı iptal ettiğini söyledi.

CHP’li üyeler ise CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer’e “Genel Merkez bizimle oyun oynuyor.    Babaeski’de belediye başkan adayı için sandık konuyor. Lüleburgaz’da belediye meclis üyesi adaylığı için bile var olan ön seçim kaldırılıyor. Lüleburgaz’da CHP başarının karşılığını genel merkezden alamıyor” diyerek genel merkez kararlarına tepki gösterdi.

Daha sonra bir parti üyesini “Başkan basının önünde mi tartışacağız ?” diye sorunca İlçe Başkan Aladdin Güncer “Fikret Akalgan’ın  Uğur Mumcu ile ilgili bir konuşma olacak. Konuşması bittikten sonra basını dışarı alırız” dedi.

Ancak basın mensupları da Fikret Akalgan’ın konuşmasının bitmesini beklemeden dışarı çıktı.

 

Bazı parti üyeleri ise basın mensuplarını dışarı çıkartılmasının yanlış bir davranış olduğunu belirerek “Şimdi basını dışarı çıkartıyorsunuz. Ama parti üyeleri her şeyi faceebok’da her şeyi paylaşıyor.   Madem basın mensuplarını dışarı çıkartacaktınız toplantı basına kapalı deseydiniz. Onlarda gelmezdi. AKP’ye mana buluyorsunuz. Ama AKP’den daha anti demokratik hareket ediyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi. Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 13:59 tarihinde yazdırılmıştır.