Genç LİAD, üyelerine tecrübe aktarımı

Genç LİAD, üyelerine tecrübe aktarımı

Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD) bünyesinde faaliyet de bulunan Genç iş adamları komisyonu komisyon üyelerine tecrübe aktarımı programı düzenledi.

“Tecrübeler paylaştıkça çoğalır” sloganı ile yapılan programa Konuk ve konuşmacı olarak LİAD ve Ticaret odası meclis üyesi olan Kerem otomasyon firması sahibi Cemil İldeş davet edildi.

20 genç iş adamının kahvaltıda buluşması ile başlayan programda iş adamları birbirlerini tanıttı. Tanışmanın ardından söz alan Cemil İldeş gençlere önemli mesajlar verdi. Kerem otomasyon firmasının kısa tanıtımını yapan İldeş, iş hayatında yaşadığı güçlüklerle ilgili tecrübelerini paylaştı. Öncelikle kendilerini yaptıkları işte geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan İldeş” Ben zengin bir ailenin çocuğu değildim, bu yüzden liseden sonra okuma imkânım olmadı.  Çalışma hayatına başladığımda ise hep bir şey öğrenme derdinde oldum. Girdiğim işlerde kendime hedefler koydum. Koyduğum hedeflere ulaşamayacağım işlerde çalışmadım. Asla çalışmaktan kaçınmadım gocunmadım. İşimi ibadet gibi gördüm. İşimin her noktasında birebir çalıştım. Gerektiğinde makine altında tamir yaptım ve hala yaparım. Size söylemek istediğim en önemli tecrübe ise; gezin özellikle yurtdışı seyahatleri yapın. Şu an dünyanın birçok yerinde bakir pazarlar var. İlla ki sizin işinizle ilgili bir yerde bir ihtiyaç vardır. Gezmeden görmeden bunu anlayamazsınız.  Ben hala şu halde yıllık yaklaşık 100 bin TL üzerinde yurtdışı uçak parası ödüyorum. Gezin ama turistik eğlence maksatlı değil. Önce aklınızda iş olsun. 

Kerem otomasyon başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde 4 ayrı şirketim var. Türkmenistan, Özbekistan, Rusya’da işler yapıyorum.  Ürettiğim makine konusunda ise dünyada ki tek 4 üretici firmadan biriyim.  Yurtdışında inşaat konusunda yatırımlarım var. Başarımı yurtdışı yatırımlarıma borçluyum. Ticaret risk almaktır. Genç iş adamları olarak macera niyetine bile olsa yurtdışına açılın. Asla pes etmeyin. Kendinize kısa ve uzun vadeli hedefler koyun. Unutmayın hedefsiz gemiye rüzgar yardım etmez. Hele şu an TUSKON ve burada ki temsilcisi LİAD gibi bir şansınız var.  Tüm dünyaya ulaşabilirsiniz LİAD sayesinde. En uzak dünya 12 saat mesafe. Ülkemiz içinde en hayırlı ve faydalısı yurtdışında iş yapmak. Hepinize başarılar diliyorum.” Dedi.

Genç iş adamlarının soruları ile devam eden programın ardından bu tarz programların devam edeceği bilgisi katılımcılara verildi.  LİAD üyesi başarılı ve tecrübe sahibi iş adamları iki haftada bir çağırılarak tecrübe aktarımı yapılacak.

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 03:00 tarihinde yazdırılmıştır.