Lüleburgaz’a yakışmadı

Lüleburgaz’a yakışmadı

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 11. Grup’ta mücadele eden Lüleburgazspor, geçtiğimiz Cumartesi  günü İstanbul Halide Edip Adıvarspor ile karşı karşıya gelmiş ve maçı 1-0  kaybetmişti.

Karşılaşmada Lüleburgazspor’lu 2 futbolcu kırmızı kart görürken yedek kulübesine de 1 kırmızı kart çıkmıştı.

Maçta seyircinin ve Lüleburgazspor yönetiminin saldırgan tavrı ile ilgili olarak Lüleburgazspor eski yöneticilerinden  Vecdi Öztürek bir açıklamada yaptı.

Cumartesi günü Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’nda yaşananların Lüleburgazspor’a ve Lüleburgaz’a yakışmadığını belirten Vecdi Özyürek Lüleburgazspor yönetimi ve teknik direktörünü daha sakin, olgun ve yapıcı olmaya davet etti.

Sinirli hareketlerin ve küfürlerin maç sonucunu değiştirmeyeceğini,  bundan sadece Lüleburgazspor’un zarar göreceğini de belirten Özyürek konuşmasını şöyle sürdürdü.

“1970 ve 1990’lı yıllar arasında ki Lüleburgazspor yöneticilerini, futbolcularını ve seyircilerini özlüyorum. O zamanda bizler de bugünlerdeki gibi hakem hataları ile karşılaşıyorduk.  Ama tavırlarımız bugünkü gibi küfür ve hakaret etmek değildi. Seyirci küfürsüz ve esprili öyle sözler söylüyordu ki,  öyle zamanda alkışlıyordu ki hakemler bir daha o hatayı yapmıyordu. Teknik direktörlerimiz müdahalesini saha içinde bağırarak, kendini göstermek amaçlı yapmıyordu, soyunma odasında teknik direktörlüğünü yapıyordu. Maç içerisinde teknik direktör bir bakış attığı zaman o futbolcu hatasını anlıyordu.  Ama Cumartesi günü seyrettiğim görüntüler ne Lüleburgazspor’a ne de Lüleburgaz’a yakıştı” dedi.

Lüleburgazspor seyircinin 1970 ve 1980’li yıllarda maçları kadın-erkek bir arada bayramlıklarını giymiş gibi temiz ve kravatlı izlediğini de belirten Özyürek “O zaman seyirciler önce birbirlerine, sonra futbolculara saygılıydı. Ancak şimdi kimseye saygın kalmadı. 1980’li yıllarda İstanbul’a Lüleburgazspor’u Kasımpaşa maçını izlemeye gittik. Biraz erken gidip İstanbul’u gezdik. Maç saatinde minibüse binip maç sahasına gidiyordum.  Aynı gün Beşiktaş-Galatasaray maçı vardı Dolmabahçe’de. Minibüsteki vatandaşlarla sohbet ettim. “ Sizde Beşiktaş-Galatasaray maçına Dolmabahçe’ye gidiyorsunuz değil mi?”  diye sordum.  O kişinin bana verdiği cevap “Hayır ben ve arkadaşlarım Lüleburgazspor’u izlemeye gidiyoruz. Çünkü futbolu bizi doyuruyor. Tiyatro gibi futbol oynuyor.” Şeklinde oldu.   İşte bunu bilerek Lüleburgazspor’lu yöneticileri ve seyircileri birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum” dedi.  Ertan BAYER

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 17:05 tarihinde yazdırılmıştır.