Abone güncellemede son gün 31 Ekim

Abone güncellemede son gün 31 Ekim

Gökhan KAN- TREDAŞ Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş., Lüleburgaz’daki abonelerine dağıttığı uyarı kağıtları ile 31 Ekim 2013 tarihine kadar abonelik bilgilerinin güncellenmesi gerektiğini duyurdu.

Dağıtılan kâğıtlarda “ Mevcut abonelere ait bilgilerin eski, eksik veya hatalı olması sebebiyle, 422 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. Maddesi ve Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 14. Maddesi gereği abone bilgilerinizin güncellenmesi gerekmektedir” deniliyor.

Güncelleme işlemlerinin 31 Ekim 2013 tarihine kadar yapılması gerektiği belirtilirken işlemlerin internet üzerinden www. tredas.com.tr veya www.trepas.com.tr adreslerinden “ bilgi güncelleme” menüsü kullanılarak güncelleme yapılabilecekleri veya en yakın işletmeye giderek güncelleme yaptırabilecekleri belirtildi.

 

Güncelleme için gerekli belgeler;

Abonelerin TC Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi

Kira kontratı fotokopisi (kiracı iseniz)

Vergi levhası fotokopisi ( ticari işletme ise)

Abonenin son elektrik fatura fotokopisi

Abonelere yapılan uyarıda “ Elektrik aboneliğiniz kendi adınıza olmayıp önceki kiracı veya mülk sahibi adına kayıtlı ise size en yakın işletmemize başvurarak kendi adınıza abonelik yaptırmanız gerekmektedir. Kendi adınıza abonelik yaptırmadan elektrik kullandığınızın tespiti halinde, usulsüz elektrik kullanımı nedeniyle elektriğiniz kesilerek hakkınızda cezai işlem uygulanacaktır” deniliyor.

 

Vatandaş tepkili

 

Bazı vatandaşlar ise uygulamaya tepki gösterip “ Onlar önce gidip kaçak elektrik kullananlardan fatura tahsil etmenin yolunu bulsunlar. Onların faturalarını da öderken bir de başımıza bunu çıkardılar” dediler.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:01 tarihinde yazdırılmıştır.