Edirne’de akil insan gerginliği

Akil İnsanlar Marmara Heyeti Grubu, Edirne’de protestoyla karşılandı. Toplantının yapıldığı otelin dışında toplanan kalabalık grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto etti.
Edirne’de akil insan gerginliği
İHA - Çözüm sürecini anlatmak için yollara düşen Akil İnsanlar Marmara Heyeti Grubu bugün Edirne’deydi. Mithat Sancar, Hülya Koçyiğit, Mustafa Armağan ve Ali Bayramoğlu’ndan oluşan heyet, önce Edirne’deki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan heyet üyeleri, daha sonra bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek çözüm sürecini anlattı.

SANCAR: "DÜNYADAKİ EN ŞEFFAF SÜREÇLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ"
Basın mensuplarıyla yapılan görüşmede konuşan Mithat Sancar, işleyen süreçte şeffaflıkla ilgili sıkıntılar odluğunu ifade etti. Bu sıkıntıların bir kısmının haklı olduğunu kaydeden Sancar, “Benim dünyada görebildiğim, bu tür sorunlar yaşayan ülkeler içinde en şeffaf yürüyen süreçlerden biri, şimdi içinde bulunduğumuz süreçtir. Yani dünyadaki en şeffaf süreçlerden birini yaşıyoruz” dedi. Sancar, teröristlerin silah bırakmadan ülke dışına çıkmaları ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Silah elden bırakılır, yani fiziksel olarak bırakılır. Şu anda onu yaşıyoruz fakat silahı zihinde bıraktırmak için de iyi bir hukuk sistemine, hukuk devletine, çoğulcu ve demokratik bir siteme ihtiyacımız var.”

KOÇYİĞİT: "TERÖRÜN SONLANMASINI EN ÇOK İSTEYEN ŞEHİT AİLELERİ"
Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ise bugüne kadar birçok şehit ailesiyle bir araya geldiklerini ve toplantılara onları da davet ettiklerini belirterek, “Türkiye’de en çok, en içten, en samimi şekilde bu çözüm sürecini destekleyen ve bu terörün sonlandırılmasını talep eden şehit aileleridir” dedi. Yazar Mustafa Armağan ise “Bugün barış ortamına silahlı çatışmanın olmadığı bir ortama alışılmış bir durumda. Bunun tersini düşünmek kimse istemiyor” dedi.
Heyet, basın mensupları ile görüşürken bu sırada Şehit Aileler Derneği öncülüğünde toplanan kalabalık, toplantının yapıldığı otelin dışında Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla heyete tepki gösteren grup daha sonra İstiklal Marşı’nı okumaya başladı. Bu sırada otelin etrafında güvenlik amaçlı bekleyen ve İstiklal Marşı okunduğunu fark etmediği için oturan çevik kuvvet ekiplerine, protestocu kalabalık büyük tepki gösterdi. Polisin kurduğu barikatları yıkmak isteyen grup, araya giren diğer polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Grup, daha sonra slogan attıktan sonra dağıldı. Akil İnsanlar Marmara Grubu Heyeti de, sivil toplum örgütü temsilcileri ile basına kapalı olarak görüşmelerini sürdürdü.
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 12:06 tarihinde yazdırılmıştır.