Edirne'de fetih coşkusu

“Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453” etkinlikleri çerçevesinde Selimiye Meydanında mehteran konseri verildi.
Edirne'de fetih coşkusu İHA - İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıl coşkusu Edirne’de de yaşandı. Selimiye Meydanı’nda düzenlenen görsel şov, izleyenleri adeta büyüledi. Edirne Valisi Hasan Duruer’in de katıldığı etkinliklerde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Selimiye Meydanı’nda düzenlenen etkinlik öncesi yaptığı açılış konuşmasında, Edirne’nin fethedilmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Edirne’nin, hayallere ve hedefler ulaşma noktasında hayati öneme sahip stratejik bir merkez olduğunu kaydeden Özcan, “Hedef; müjdelenmiş olan şehir İstanbul, Kızılelma, Balkanlar ve sonrasında Avrupa’ydı. 92 yıl fethe hazırladı kendini Edirne, oğlunun doğumunu beklercesine. Hazırdı artık, İstanbul’u fethedecek maddi ya da manevi dinamikler. Dualar ile yola çıktı ordu. İstanbul duruyordu karşısında Mehmet’in. Tamamdı her şey onun için” dedi
Özcan’ın konuşmasının ardından, “Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453” etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet yarışında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Edirnelilere unutulmaz bir gece yaşat. Yaklaşık yarım saat sahnede kalan mehteranlar izleyenleri büyüledi.
Selimiye Camii üzerine lazerle yansıtılan ışık şov da etkinliklere katılanlardan büyük ilgi gördü. İzleyenlere şerbet ve Deva-i Misk ikramından sonra program havai fişek gösterileri ile son buldu.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 19:26 tarihinde yazdırılmıştır.