Terminalin Mimari Proje Yarışması sonuçlandı

Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Mimari Proje Yarışması sonuçları açıklandı.
Terminalin Mimari Proje Yarışması sonuçlandı  

Gökhan KAN- değerlendirme ölçütleri ele alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde beş elemeden sonra oybirliği ile 41 nolu proje 1’inci, 81 nolu Proje 2’inci ve 86 nolu Proje de 3’üncü seçildi. 22-45-21 nolu Projeler ise Mansiyon ödülüne layık görüldü.
26 Nisan 2013 Cuma günü saat:10.30’da Lüleburgaz , Ata İş Merkezi, 4. Katta;  3  danışman, 5 asil üye ve 2 yedek üye ile proje değerlendirme toplantısı yapıldı. Mimari Projeye toplam 94 adet proje katıldı. Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu (Mimar)’nun Jüri Başkanlığında ortak değerlendirme ölçütleri ele alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde beş elemeden sonra oybirliği ile 41 nolu proje 1’inci, 81 nolu Proje 2’inci ve 86 nolu Proje de 3’üncü seçildi. 22-45-21 nolu Projeler ise Mansiyon ödülüne layık görüldü.
Simgesel örtünün getirdiği yalın çözümler, binanın kentle kurduğu entegrasyon, kamusal giriş alanının restoran, kafeterya ve ticari alanlarla zenginleştirilmesi, yapının gelecekte söz konusu olabilecek dönüşüm potansiyeli, kente farklı yaklaşım olanakları sunması, şehirlerarası ve ilçe araç peronlarının yapı aracılığıyla ayrıştırılmış olması başarılı bulunmuştur.
 
41 Nolu Projeye Birincilik Ödülü
Tuna Han Koç- Ekip Temsilcisi ( KTÜ)
Barış Demir (OGÜ)
Sıddık Güvendi (KTÜ)
Oya Eskin Güvendi (KTÜ)
Gülşah Örs Demir (OGÜ)
Alana İstiklal Caddesi’nden tek noktadan giriş çıkış sağlanması ve alan içinde araç sirkülâsyonuna rasyonel bir çözüm getirilmesi, kentin eski ve yeni gelişen bölgelerinden alana katılımın açıkve yarı açık kamusal alanlarla zenginleştirilmesi olumludur.
Binanın kolaylıkla inşa edilebilir olması başarılı bulunurken, taşıyıcı elemanların yalın bir biçimde uygulanmasının uygun olacağı düşünülmüştür.
Terminal iç mekânında satış birimlerinin arasında sirkülâsyona izin veren geçitler bırakılarak
ferahlıkların elde edilmesi ve Murat Hüdavendigar Caddesi’nde bulunan şehirlerarası peronların yeşil bant ile caddeden ayrımının güçlendirilmesi tavsiye edilmektedir.
 
2’incilik Ödülü 81 Nolu Projeye
İnanç Eray- Ekip Temsilcisi (ODTÜ)
Caner Bilgin- (İKÜ)
Ceyhun Baskın-Danışman Mimar (ODTÜ)
İdil Erkol – Danışman Mimar (MSGSÜ)
Deniz Uygur- Yardımcı /Mimar (TU Delft)
 
3’üncülük Ödülü 86 Nolu Projeye
Ozan Özdilek- Ekip Temsilcisi (YTÜ)
Osman Mürsel Ural (University of North Carolina)
Hasan Sıtkı Gümüşsoy (YTÜ)
Ece Sıla Bora- Yardımcı / Mimar-Peyzaj Mimarı (İTÜ)
Beyza Derbentoğulları –Yardımcı / Mimar (İTÜ)
Marcin Myjak- Yardımcı / Öğrenci
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 23:55 tarihinde yazdırılmıştır.