Lüleburgaz’da trafo korkusu

Lüleburgaz’da trafo korkusu  

Ertan BAYER- Lüleburgaz Kocasinan İlkokulu’nun önünde önceki gün yaşanan bir olay mahalle sakinlerinin yüreğini ağzına getirdi.
Saat 17.30 sıralarında okul dışında bulunan bir öğrenci okulun köşesinde bulunan elektrik trafosundan destek alıp okul bahçesine atlamak istedi.
Tam o sırada trafodan atlamak isteyen öğrenci çığlık atarak yere yuvarlandı.  O sırada dışarıda bulunan Vecdi Özyürek ile  Eski Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yörüloülu, çocuğa hemen su içirip  konu ile ilgili TREDAŞ’a  haber verdi.
Olay yerine gelen  TREDAŞ ekipleri burada yaptıkları  kontrolde trafo içinde elektrik kaçağı olduğunu tespit edip kaçağı kesti.  Elektrik çarpan çocuğun ayağında lastik ayakkabı olması nedeniyle hayatta kaldığı öğrenildi.
Olaydan sonra gazetemize bir açıklama yapan Vecdi Özyürek ile Oeman Yörükoğlu “Hadi bu trafonun kaçağını öğrendik tedbir aldık.  Ama ya Lüleburgaz’da bulunan diğer trafolarda elektrik kaçağı varsa. O zaman ne olacak?  Herkes lastik ayakkabı giymiyor.  TREDAŞ’ın diğer trafoları da kontrol etmesi gerekir” diyerek açıklama yaptı.
Şimdi Lüleburgaz halkını trafo korkusu aldı. Ya diğer trafolarda elektrik kaçağı varsa?
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 02:24 tarihinde yazdırılmıştır.