CHP’de tartışmalar devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı üye toplantısı dün gerçekleşti.
CHP’de tartışmalar devam ediyor  

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can rahatsızlığı sebebiyle toplantıyı bu hafta da yönetemedi. Açılış konuşmasını İlçe Sekreteri Halis Kocaoğlu gerçekleştirdi.

Konuşmasına Osmaniye CHP İl Başkanının geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bilgisini aktararak başladı ve baş sağlığı diledi.

Ardından Cumartesi günü gerçekleşen belediye meclis üyesi seçimi hakkında konuştu; “Bazı oylarda usulsüzlük tespit edildi ve geçersiz sayıldı. Bazı sosyal medya organlarında yönetimimize ağır ithamlarda bulunmuşlar. Yersiz ve gereksiz buluyorum. Onun için cevap vermeyeceğim sorulan sorulara tabii ki cevap vereceğim. Eleştirilere her zaman açığız ama hakarete kapalıyız. Hepsine ayrı ayrı cevap verecek birikime sahibim. O yüzden bugün sözü çok uzatmayacağım.” dedi.

“Sıkılmadık el bırakmayacağız”

Ardından söz hakkı alan Belediye Başkanı Murat Gerenli seçim hakkında konuştu. Konuşmasında; “Seçimde sandığa gelen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. 50 kişilik bir yarışta mutlaka birileri önde ve arkada olacaktı. Belediye meclisinin halka en iyi hizmet verecek şekilde hizmet verecek arkadaşlarımla yola çıkacak olmaktan mutluluk duydum. Bundan sonra belediye başkanı ve meclisi olarak partili arkadaşlarımla neler yaptığımızı ve yapacağımızı halka anlatacağız. Sıkılmadık el bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

Murat Gerenli’nin ardından Cumartesi günü yapılan seçimde kazanan bazı isimler kürsüye çıkarak teşekkürlerini sundu.

“O sahtekârların biran önce bulunup cezasını çekmesini istiyoruz”

Bunun yanı sıra Kırklareli Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Metin Aygur söz aldı. Sözlerinde; “Sosyal medyada akşam takip ettiğimiz kadarıyla yapılan bir olaydan dolayı bir toplumu suçlayıcı unsurlar belirtilmiş. Kimse kimseyi suçlayamaz. Ben Kırklareli Roman Dernekleri Federasyon Başkanıyım. Roman toplumuna söylenecek her şeye karşılık vermekle yükümlüyüm. Kişiler koltuk sevdası ile birilerini karalayarak bir yere gelemez. CHP var olduğu sürece bizler de üyesi olduğumuz sürece desteğimize devam edeceğiz. Bizler Selanik göçmeniyiz ve Atatürkçüyüz.  Bu sahtekârlığı kim yaptıysa topluma mal edemez. O sahtekârların biran önce bulunup cezasını çekmesini istiyoruz. CHP büyük bir ailedir. Kimse koltuk sevdası için birilerini suçlamasın. Bu saatten sonra yapacağımız tek bir iş var sayın belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize sahip çıkacağız. Roman toplumunu satın alacak para ne dolar ne sterlin olarak basılmadı daha.” dedi.

Ardından İlçe Sekreteri Halis Kocaoğlu söz alarak; “Lütfen o yazıyı yazan arkadaş açıklama yapsın. Biz ırkçılığa, meshepçiliğe, insanların rengine ve inancına kapalı, kör ve sağırız. Hakiki CHP’li ve Atatürkçü kişiler. Irkçılığa meshepçiliğe karşıdır” dedi.

“Kalp kırgınlığım var”

Kürsüde söz alan bir diğer isim Onur Deniz Çakırel kırgın olduğunu aktararak; “Cumartesi gerçekleşen Belediye meclis üyesi aday adaylığı seçiminde demokratik ve huzur içerisinde b ir seçim geçirdik demek isterdim. Ama CHP’ne yakışmayan bazı olaylar yaşadık. Bununla alakalı CHP İlçe Yönetiminin zafiyet gösterdiğine inanıyorum. Pusulada çıkanlar kimler bilmiyorum ama bu sonuca etki eden bir durumdur. CHP ve bizlere zarar vermiştir. Bizler medeni cesaret gösteren 50 arkadaşız. 4 günde elimizden geldiğince yol arkadaşlarıma ulaşmaya çalıştık ve mümkün olduğunca insan getirmeye çalıştık. 4 günde 2 bin 500 arkadaşımızı buraya getiren 50 arkadaşımı tebrik ederim. Sonuçlar ne olursa olsun aynı davada yol alan 50 arkadaşız. Seçiliriz seçilmeyiz önemi yok tek hedef Lüleburgaz’ı CHP Meclisi ile yönetmek. Benimle yürüyen herkese teşekkür ederim sıralamaya girenleri tebrik ederim. Ama kalp kırgınlığım var. Sebebi sandıklarda yaşanan 200 üzerinde geçersiz sayılan sahte kullanılan oylar. Bunların nasıl geldiği ve atıldığı mutlak şekilde ortaya çıkarılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Biz aslında kazandık”

İlçe yöneticisi Olcay Kaya da söz hakkı aldı ve parti içi sorunları kenara koyarak ülke için birlik olmak gerektiğini söyledi. Kaya sözlerinde; “Gündemimiz ön seçimdi. 42 yıl sonra yapılan ön seçimdi. Her zaman ön seçimi savunduk.

Seçime çok az zaman kaldı. Biz aslında kazandık. AKP aday çıkaramıyor. Bunları konuşmalıyız. Sorunlarımızı tabi ki konuşalım. Ama kısır döngü ile devamlı konuşursak bir adım ileri gidemeyiz. Herkesin aklında parti içi seçim var. Vatandaş bizden çok daha farklı şeyler konuşmamızı bekliyor. AKP aday bulamıyor arkadaşlar seçimi kazandık. Daha fazla meclis üyesi için kenetlenmeliyiz. Ülkemizde ciddi sorunlar var. Ekonomi ortada. Biz kısır döngüden kafamızı kaldıramazsak yerel seçimden sonra ciddi anlamda kaosa girebilir ülke. Ülkemizi bu ekonomik kaostan kurtaracak CHP’dir sizlersiniz. 100 yıllık ülkenin çeyrek asırdır yöneticisi AKP. Kurucu bir partidir CHP ve çeyrek aşırı AKP yönetiyor bunun için mücadele etmeliyiz.” dedi.

Ön seçim yöntemi

Eski Milletvekili Turabi Kayan da kürsüye çıkarak söz aldı. Konuşmasında ön seçimin önemine değinen Turabi Kayan ardından yapılan seçimin şeklinin yanlış olduğunu YSK nezaretinde bir seçim yapılması gerektiğini, bu şekilde yapılan seçimlerin sorun yarattığı ve daha büyük sorunlar yaratabileceğine değindi.

Son olarak belediye başkan aday adayı Serap Ürün söz aldı ve İlçe başkanlığının genel merkeze ilettiği belediye başkan adayı seçim usulünün ön seçim ile olması konulu talebi için sonucun ne olduğu sorusunu sordu. Serap ürünün konuşması ve ardından ufak çaplı bir tartışma yaşandı. İlçe üyesi Binnur Dinç ile sözlü tartışma yaşanmasının ardından Belediye Başkanı Murat Gerenli ile de sözlü tartışma yaşayan Serap Ürün konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

 Serap Ürün’ün sorularına il başkanı Bora Terzi yanıt verdi. İletilen Talep numarasını ve gününü açıklayan Terzi isteyen kişilerin konuyu takip edebileceğini ve henüz dönüş olmadığını aktardı.

O sırada Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Aday Adayı Serap Ürün’e geçmişte yaptığı bir paylaşımı hatırlatarak bağıdı. İki tartışmaya başladı.

Toplantı bittikten sonra önce Serap Ürün ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, daha sonra Serap Ürün’ün eşi ile Murat Gerenli arasında tartışma çıktı.

Tartışma parti üyelerinin araya girmesi ile yatıştı.

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Temmuz 2024, 06:16 tarihinde yazdırılmıştır.