Nilay Esin Suner, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Lüleburgaz Temsilcilik Başkanı Makine Mühendisi Nilay Esin Suner, CHP Lüleburgaz İlçe Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu.
Nilay Esin Suner, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu Aday adayı olmadan ön Makine Mühendisleri Odası Başkanlık görevinden de istifa eden Nilay Esin Suner, kadınlarını sesi olmak için aday adayı olduğunu söyledi.

Nilay Esin Suner kimdir kendi ağzından dinleyelim;

“26.12.1970 İzmir doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi babamın devlet memuru olması dolayısıyla Türkiye’de farklı illerde tamamladım. 1989-1993 yılları arasında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden başarı ile mezun oldum.

Meslek hayatıma 1993 yılında İstanbul'da başladım. Mesleğimin ilk günlerinden itibaren TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nda birçok komisyonda ve yönetimde aktif olarak görev aldım.

1997-2007 yılları arasında Auer A.Ş'de Ar&Ge sorumlusu olarak çalıştım. 2007 yılından bu yana Lüleburgaz’a doğalgazın ilk geldiği günden itibaren mekanik tesisat ve doğalgaz tesisatları konusunda mesleğimi sürdürmekteyim.

Aynı meslekten eşim Murat SUNER ile 26 yıllık mutlu bir evliliğim var. Bir doktor, bir elektrik-elektronik mühendisi adayı ve bir de fen lisesinde okuyan başarılı üç çocuk annesiyim.

Gerek meslek hayatım, gerek MMO çalışmalarım, gerek aile hayatımı eşimin de desteği ile Cumhuriyet kadınına yakışır şekilde başarı ile yürütmekteyim.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Lüleburgaz Temsilcilik Başkanlığı görevimden Meclis üyeliği aday adaylığım süreci nedeniyle istifa ettim. Uzmanlaşmış olduğum doğalgaz tesisatı konusunda oda eğitimcisi olarak yetkilendirilmiş bulunmaktayım ve eğitimler vermekteyim.

Gönülden bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi ile gençlerimizin ve bizlerin geleceğini aydınlık yarınlara taşıyacağıma inanıyor, bu yolda sizlere hizmet etmeyi gönülden istiyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün birçok dünya ülkesinden önce biz kadınlara hediye ettiği haklarımız sayesinde kendime örnek aldığım 1929 yılı genç Cumhuriyetimizin ilk kadın mühendisi Sabiha Rıfat'ın izinden gideceğim, mesleğimize ve biz kadınlara açtığı bu engin yolda ilerleyeceğim.

Atamızın bize gösterdiği yolda hiç durmadan, yorulmadan yürüyeceğim. Bu yolda tüm Cumhuriyet Halk partisi üyelerinin 3 Şubat 2024 cumartesi tarihinde yapılacak Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeliği ön seçiminde desteklerini bekliyorum. Saygılarımla,,

Ertan BAYER

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Temmuz 2024, 09:57 tarihinde yazdırılmıştır.