General Ferhat Akat İlkokulu'nda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”

General Ferhat Akat İlkokulu, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” etkinlikleri yazar buluşmalarıyla devam ediyor.
General Ferhat Akat İlkokulu'nda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”  

Eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek, Lüleburgaz General Ferhat Akat İlkokulu'nu ziyaret ederek, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilere dilin zenginliklerini keşfetme fırsatı sunmak adına katılım sağladı.

General Ferhat Akat İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni, Lüleburgaz Lisesin'nde görevli eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle coşkuyla hayata geçirdi. Eğitimci yazar, okulu ziyaret ederek dil bilincini güçlendirmeyi amaçlayan etkileşimli etkinlikler düzenledi.

Bu konuda tecrübeli olan Şimşek, sınıflarda Uzay'ın Kayıp Gezegeni adlı çocuk kitabıyla interaktif bir kitap okuma etkinliği düzenleyerek öğrencilere dilimizin zenginliklerini ve güzelliklerini keşfetme imkânı sağladı.

Etkileşimli kitap okuma etkinliğinin ardından öğrenciler, Şimşek ve sınıf öğretmenleri Emre Mutlu, Seda Durkan, Nazlı Kahve Aydoğan, Merve Yaşa Dugan, Mehmet Kozalı ve anasınıfı öğretmenleri Yıldız Akıncı ile Güllü Can’ın rehberliğinde etkinlileri tamamladılar. Anasınıfları farklılıklarımız konulu etkileşimli masal resimleme, 1. ve 2. sınıflar etkileşimli hikâye kitabı, 3. ve 4. sınıflar da Türkçe deyimleri içeren bir sözlük hazırlayarak dil zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

General Ferhat Akat İlkokulu müdürü Şenol Bayfidan, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin dil bilinci oluşturmanın yanı sıra öğrencilere edebi zevk kazandırmada önemli bir rol oynadığını ifade ederek, bu kıymetli etkinliği gerçekleştirdikleri için sınıf öğretmenleri ve öğrenciler ile bir araya gelen İnci Yılmaz Şimşek’e teşekkürlerini sundu.

Barış Can KORKMAZ

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Temmuz 2024, 02:30 tarihinde yazdırılmıştır.